1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportANAF reacționează la declarația lui Iohannis: O ţară nu poate funcţiona cu...

ANAF reacționează la declarația lui Iohannis: O ţară nu poate funcţiona cu evaziune

Șeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu a declarat, miercuri, referitor la declarațiile lui Iohannis pe această temă, că ă țară nu poate funcționa fără firme, la fel însă cum nu poate funcționa nici dacă evaziunea fiscală este tratată ca până în prezent, informează Mediafax.

“Domnul președinte are dreptate. O țară nu poate funcționa fără firme. La fel cum nu poate funcționa nici dacă evaziunea fiscală este tratată ca până acum. De când sunt la conducerea ANAF, combaterea marii evaziuni a fost și este prioritate de gradul zero. Mica evaziune este însă un flagel la fel de periculos, tratat cu seriozitate în orice țară civilizată. Iar ANAF exact asta face”, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

El a adăugat că linia prioritară rămâne marea evaziune.

“Avem deja aproape un miliard de euro în plus. Aceștia nu sunt bani colectați de la covrigării și florării, ci din eficientizarea colectării și combaterea marii evaziuni. Sunt convins că, nu peste foarte mult timp, când surplusul de venituri obținut din combaterea evaziunii va ajuta la relaxarea fiscalității, păstrând România în țintele de deficit, lumea va înțelege că nu este vorba de nicio exagerare a ANAF, ci de respectarea legii și asigurarea unui mediu concurențial onest la absolut toate nivelurile”, a mai afirmat şeful ANAF.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Fiscul lucrează ca pendulul, întrucât uneori nu se ocupă de probleme, iar alteori se ocupă de detalii care nu merită atenţia, şi i-a sfătuit pe jurnalişti să întrebe la ANAF dacă o ţară fără firme poate să funcţioneze.

“România este o ţară în plină reformare, tot timpul facem o reformă, ba în învăţământ, ba în sănătate, pe urmă la Fisc, pe urmă la ANAF, pe urmă la Codul Fiscal şi, din păcate, trebuie să constat că există tendinţa de a lucra ca pendulul, dintr-o extremă în cealaltă. Ba avem situaţii în care Fiscul nu se ocupă de aceste chestiuni, ba avem situaţii în care Fiscul se ocupă câteodată de detalii care chiar nu cred că merită foarte multă atenţie”, a declarat șeful statului.

Iohannis şi-a exprimat speranţa că după schimbările care se fac în prezent la ANAF se va ajunge “la o normalitate”.

Cele mai citite

Marcel Herzen și Alfred Bakunin cântă la unison: «noi suntem statul»

Vizita de cinci zile a lui Marcel Ciolacu în SUA reprezintă nu doar călătoria vieții lui pentru a fi  undeva departe, ci pentru a...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...
Ultima oră
Pe aceeași temă