37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportANAF: Amenzi de 4,85 milioane de euro, în cadrul Operaţiunii Cristal

ANAF: Amenzi de 4,85 milioane de euro, în cadrul Operaţiunii Cristal

Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) a aplicat 3.681 de amenzi, între 19 octombrie şi 1 decembrie, în cadrul „Operaţiunii Cristal”, din care o treime au fost date comercianţilor din complexul Dragonul Roşu. Cumulul amenzilor este de 21,36 milioane lei, adică 4,85 mil. euro, informează vineri ANAF, citată de Mediafax.

Inspectorii fiscali au verificat în acest interval 3.348 de contribuabili, confiscând bunuri şi numerar în valoare de 10,57 milioane lei şi au dispus măsuri asigurătorii de circa 1,82 milioane lei, se arată într-un comunicat al ANAF.

Totodată, ei au interzis şi au suspendat activitatea a 230 de comercianţi pentru nedotarea cu case de marcat sau neutilizarea acestora.

Citeşte şi: Organizatorii de pariuri: ANAF este pe cale să cauzeze falimentarea unei întregi ramuri economice

Aproximativ 780 de contribuabili au fost chemaţi la sediul ANAF, pentru efectuarea de verificări amănunţite.

La Dragonul Roşu au fost verificaţi 796 de comercianţi, între 26 octombrie şi 1 decembrie, şi au fost date 787 amenzi, în valoare totală de 7,28 milioane lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri şi bani în cuantum de 4,65 milioane lei, iar inspectorii fiscali au dispus măsuri asigurătorii de circa 345.000 de lei.

Aceştia au suspendat şi interzis activitatea în cazul a 13 comercianţi întrucât nu aveau sau nu utilizau case de marcat, iar 463 de comercianţi au fost chemaţi la Fisc pentru verificări amănunţite.

ANAF a anunţat la finele lunii octombrie că va controla zilnic firmele din complexul comercial Dragonul Roşu, unde volumul de mărfuri vândut şi evaziunea sunt ridicate, şi că va aduce la Bucureşti inspectori de la celelalte regionale antifraudă, pentru a-şi intensifica acţiunile.

Citeşte şi: Primele capturi ale ANAF după verificarea marilor averi

Complexul Dragonul Roşu aparţine Niro Investment, firmă controlată de deputatul UNPR Dumitru Nicolae.

Fiscul vrea să elimine firmele evazioniste din centrele engros şi să blocheze, cu ajutorul noii proceduri de înregistrare în scop de TVA, accesul acestora și al persoanelor implicate în circuitul economic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă