Mamaia va găzdui Maratonul Nisipului

Duminică, 27 martie 2016, începând cu ora 10.00, staţiunea Mamaia găzduieşte a treia ediție a ”Maratonului nisipului” - maraton care se desfăşoară integral pe nisip.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2016 - 21:58

Duminică, 27 martie 2016, începând cu ora 10.00, staţiunea Mamaia găzduieşte a treia ediție a ”Maratonului nisipului” - maraton care se desfăşoară integral pe nisip. Evenimentul este internațional: vor alerga peste 730 de iubitori ai sportului, atât din România, cât şi din străinătate. Peste 100 dintre ei și-au propus să termine cei 42 de kilometri pe nisip.

Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul „Family Run”, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.

La această ediție, participantii vor alerga pentru o cauză nobilă, şi anume scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanta (de trei ori mai mare decât media europeană). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social “Dăruiește primul zâmbet”, iniţiat de Asociația Dăruiește Aripi. Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța.

Părinții și copiii vor putea alerga în cursa ”Family Run”, pe o distanță de 1 km.

Bani pentru cei mai buni

Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele 6 categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediție, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) și de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin). În același timp, premiate vor fi și primele 5 familii clasate la crosul Family Run. Participanții sunt așteptați să ridice kit-urile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanța – zona food, în perioada 25-26 martie 2016, în intervalul orar 10.00-22.00. Se mai pot face înscrieri doar vineri si sâmbătă, la standul dedicat competiţiei, din locul menționat mai sus.

Citește totul despre:

Comentarii