19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, din nou campioană europeană la culturism și fitness

România, din nou campioană europeană la culturism și fitness

România este pentru a doua oară consecutiv campioană europeană la fitness și culturism. În clasamentul general al competiției din Spania, România a devansat țări cu tradiție, reprezentate de un număr mare de sportivi, precum Ungaria, Franța, Germania sau Italia.

Culturiștii români au ridicat trofeul deasupra capului de 41 de ori iar Dragoș Enuță este dublu campion european, cu titul câștigat la categoria Master Men’s Games Classic Bodybuilding OVERALL și Master Men’s Classic Bodybuilding OVERALL.

Anul acesta, la Santa Susana în Spania, membrii lotului național s-au calificat în 132 de finale și au câștigat 104 medalii, dintre care: 41 de aur, 41 de argint și 21 de bronz.

În clasamentul pe națiuni, echipa României a obținut rezultate extraordinare:

  • la Juniori și Masters – locul 1 din 32 de țări participante;
  • la Fitness Challenge-Speed Fit – locul 1 din 6 țări participante;
  • la Fitness – locul 2 din 31 de țări participante;
  • la Culturism – locul 3 din 34 de țări participante.

„Suntem, din nou, campioni europeni! România e pentru a două oară consecutiv pe primul loc în clasamentul națiunilor! Cu un total de 641 puncte, sportivii români au cucerit titlul și în 2023. Cel mai intonat imn la Campionatul European 2023 a fost cel al României. Dintre 1200 de sportivi, ai celor 44 de națiuni participante, ai noștri au fost cei mai buni! A fost o competiție acerbă și extraordinar de dificilă, care s-a desfășurat într-o sală arhiplină. Cu toate acestea, ne-am apărat titlul cu succes. Felicitări tuturor țărilor participate! Iar vouă, celor de acasă, vă mulțumim pentru susținere și pentru miile de comentarii de încurajare!”, a spus președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă