1.4 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSportAlte sporturiGarry Kasparov, la Grand Hotel Bucharest

Garry Kasparov, la Grand Hotel Bucharest

Personalități marcante ale șahului mondial și ale vieții publice din România s-au reunit, preț de câteva ore, la Grand Bucharest Hotel din Capitală.

Cel mai bun jucător de șah din toate timpurile, alături de cei mai buni șahiști din lume, la acest moment (inclusiv campionul mondial en-titre), precum și diverse oficialități, oameni din sfera politică, sportivi și persoane publice, dar și copii – tineri sportivi, membri ai Federației Române de Șah – au participat vineri, 5 mai a.c., la ceremonia de deschidere a primei etape din circuitul Grand Chess Tour (GCT), ediția 2023. GCT este unul dintre cele mai importante turnee de șah, la nivel global.

Inaugurarea turneului Grand Chess Tour (GCT) a debutat cu participarea extraordinară a multiplului campion mondial, Garry Kasparov.

Deschiderea evenimentului a constat într-o prezentare a turneului (aflat deja la cea de-a patra ediție în România) și a jucătorilor primei etape, tragerea la sorți a jucătorilor înscriși în competiție, urmată de prima mutare simbolică, făcută de marele maestru internațional Garry Kasparov cu o tânără copilă în vârstă de 12 ani, pasionată de șah, o scurtă conferință de presă, precum și o serie de momente realizate cu invitații, cu participarea celor 10 GM și a lui Garry Kasparov.

Prima din cele cinci etape ale turneului global GCT 2023 (Superbet Chess Classic România) începe mâine, la Grand Bucharest Hotel (fost Hotel Intercontinental), din Capitală. 10 GM, aflați printre cei mai buni jucători de șah din lume, dar și campionul mondial en-titre și doi dintre cei mai valoroși șahiști ai României, în prezent – Bogdan Deac (locul 38 mondial, a primit un wildcard pentru această etapă) și Richard Rapport (locul 13 mondial) se vor confrunta în această competiție de șah, ce se va desfășura în perioada 6-15 mai a.c., cu o zi de odihnă pe 11 mai.

În fiecare zi, partidele încep la orele 15.00 PM și se termină în jurul orelor 20.00 PM. Deschiderea fiecărei zile competiționale se va face printr-o primă mutare făcută de invitați speciali, sportivi, oficiali și diverse personalități ale vieții publice din România. Evenimentul va fi deschis și publicului larg. Iubitorii acestui sport pot rezerva de pe site-ul https://superchess.ro/index.php/grand-chess-tour/gct-2023, bilete de participare pentru urmărirea jocurilor celor 10 GM, direct în sala de competiție. Biletele se găsesc în număr limitat. 

Cine sunt cei 10 șahiști care concurează la București

Cei 10 Mari Maeștri ai șahului internațional, care se confruntă în etapa de la București sunt: Ding Liren, China (campion mondial en-titre), Ian Nepomniachtchi, FIDE (locul 2 mondial), Alireza Firouzja, Franța (locul 4 mondial, câștigătorul Grand Chess Tour 2022), Anish Giri, Olanda (locul 6 mondial, câștigătorul Tata Steel Masters 2023), Fabiano Caruana, SUA (locul 7 mondial, câștigătorul Campionatului SUA 2022), Wesley So, SUA (locul 8 mondial, locul 2 la Grand Chess Tour 2022), Richard Rapport, România (locul 13 mondial, câștigătorul FIDE Grand Prix 2022), Maxime Vachier-Lagrave, Franța (locul 14 mondial, locul 2 la Grand Chess Tour 2021), Jan Krzysztof Duda, Polonia (locul 24 mondial, câștigătorul Cupei Mondiale FIDE 2021) și Bogdan Deac, România (locul 38 mondial și unul dintre cei mai valoroși șahiști români).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
00:01:01

VIDEO. Trupele ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul dur de iarnă

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei, soldații ucraineni sunt antrenați în războiul de tranșee, cu doar câteva zile înainte de a...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Ioana Mihăilă, urmărită penal în dosarul achizițiilor de vaccin anti-COVID

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă este urmărit penal pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de...
Ultima oră
Pe aceeași temă