19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSportAlte sporturiDoua victorii si trei remize în runda a cincea a turneului de...

Doua victorii si trei remize în runda a cincea a turneului de şah Superbet Chess Classic Romania 2023

Cei mai mari șahiști ai lumii, participanți în cadrul Superbet Chess Classic România 2023, competiție găzduită de Grand Hotel Bucharest, au încheiat, miercuri, cea de-a cincea rundă a competiției de șah, parte din circuitul internațional Grand Chess Tour. Runda s-a încheiat cu două victorii și trei remize.

Deschiderea celei de-a cincea zile competiționale Superbet Chess Classic România – prima etapă a circuitului internațional GCT 2023 – a început cu o primă mutare simbolică, făcută de Ana-Maria Brânză, fosta scrimeră de origine română, campioană olimpică, dublă campioană mondială si multiplă campioană europeană, alături de Hans Holger Albrecht.

Proaspătul campion mondial, chinezul Ding Liren, a fost învins de francezul de origine iraniană Alireza Firouzja.

Cei doi reprezentanţi ai României au obţinut remize în această rundă. Richard Rapport a terminat la egalitate cu olandezul Anish Giri, în timp ce Bogdan Deac, numărul 38 mondial, a remizat cu americanul Wesley So.

Şi vicecampionul mondial, rusul Ian Nepomniaşci, a pierdut în această rundă, în faţa francezului Maxime Vachier-Lagrave, campionul de anul trecut de la Bucureşti.

Cu remiză s-a încheiat meciul dintre polonezul Jan Krzysztof Duda şi americanul Fabiano Caruana.

Caruana se menţine pe primul loc al clasamentului, cu 3,5 puncte, urmat de Rapport, So şi Firouzja, câte 3 puncte, Giri şi Vachier-Lagrave, câte 2,5 puncte, Nepomniaşci, Ding şi Duda, câte 2 puncte, Deac, 1,5 puncte.

Turneul Superbet Chess Classic Romania 2023, prima etapă a circuitului Grand Chess Tour 2023, are loc la Grand Hotel Bucharest, Sala Ronda, în perioada 6-15 mai, cu o zi de odihnă pe 11 mai, fiind dotat cu premii totale de 350.000 de dolari.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Excepționalismul românesc n-are seamăn în regiune

Sectarismul directivelor aeronautice, cu limitarea greutății bagajelor la maximum 20 de kilograme, îți influențează gabaritul cărților. Am luat cu mine în vacanță doar cărți...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies