26.2 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Alina Mungiu-Pippidi, nominalizata ca jurnalistul anului de „European Voice”

Alina Mungiu-Pippidi a fost nominalizata de catre prestigioasa publicatie „European Voice”, membra a grupului „The Economist”, drept unul din cei sase jurnalisti ale caror articole si comentarii au influentat cel mai mult Uniunea Europeana in anul 2004.
Ceilalti jurnalisti nominalizati sunt cei doi editori de la Transitions Online, Anna Marszalek de la „Rzeczpospolita” din Varsovia pentru articole despre coruptie, Carlos Yarnoz, corespondentul la Bruxelles al ziarului „El Pais” si Federico Rampini de la „La Repubblica” din Italia pentru o noua perspectiva asupra Chinei.
Compatrioata noastra a fost distinsa pentru „analizele serioase asupra realitatii romanesti care au ajutat substantial la combaterea coruptiei si promovarea bunei guvernari”.
Nominalizarile sunt facute de jurnalistii de la Bruxelles, dar votul final apartine cititorilor. Si romanii pot vota ca acest premiu sa vina in Romania daca se duc pe site-ul „European Voice” la http://www.ev50.com/noflash/category.asp?id=8 pentru descrierea celor nominalizati si la http://www.ev50.com/poll/ pentru votul final.

Ultima oră
Pe aceeași temă