8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportAlexandra Dulgheru, calificată în turul al doilea la Roland Garros

Alexandra Dulgheru, calificată în turul al doilea la Roland Garros

Dulgheru (28 ani, 160 WTA), venită din calificări, a reuşit să încline balanţa după trei ore şi 10 minute de joc efectiv cu McHale (26 ani, 85 WTA), după ce meciul a fost întrerupt duminică seara din cauza întunericului, când scorul era 1-1 la seturi.

Alexandra, care anul trecut nu a trecut de calificări la Paris, a reuşit un break capital în setul decisiv la scorul de 4-3 şi a încheiat conturile la a patra sa minge de meci, după ce a salvat în ultimul ghem şi două mingi de break.

Dulgheru, care a făcut o mare risipă de energie, a reuşit un as, a comis 2 duble greşeli, a avut 25 de winners şi 44 de erori neforţate. McHale a contabilizat 3 aşi, 6 duble greşeli, 39 de winners şi nu mai puţin de 64 de erori neprovocate.

Scorul este egal acum în meciurile directe, McHale câştigând prima confruntare, în 2012, la Auckland, cu 6-2, 6-3 în primul tur.

Românca şi-a asigurat un cec de 79.000 de euro şi 110 puncte WTA, iar în turul al doilea o va înfrunta pe Anett Kontaveit (22 ani, 24 WTA), un duel în premieră.

Tot luni, Mihaela Buzărnescu a trecut în primul tur de americanca Vania King cu 6-3, 6-3.

România mai are patru jucătoare care vor evolua în primul tur, Simona Halep, principala favorită, o va înfrunta pe americanca Alison Riske, Irina Begu va primi replica slovacei Anna Karolina Schmiedlova, Sorana Cîrstea va înfrunta cap de serie (24), australianca Daria Gavrilova, iar Ana Bogdan o va întâlni pe cehoaica Marketa Vondrousova.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă