Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ajutor pentru fotbalul din Spania. Federația "pompează" jumătate de miliard de euro

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) va ajuta cu 500 de milioane de euro cluburile profesioniste, afectate de criza sanitară a noului coronavirus, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele său, Luis Rubiales.

Share

Rl online 0 comentarii

26.03.2020 - 12:53

"Noi am lucrat în vederea alocării sumei de 500 de milioane de euro pentru cluburile din primele două divizii. Cei care au nevoie acum de 15-20 milioane de euro, vor putea avea aceşti bani şi să-i restituie în cinci sau şase ani", a declarat Rubiales, ce a anunţat şi alte măsuri menite a lupta împotriva pandemiei.

"Întindem mâna fotbalului profesionist. Am discutat cu entităţile financiare. Dacă La Liga doreşte, vom căuta soluţii. Este momentul să ne unim forţele. (...) Fiindcă dacă sezonul nu se termină înainte de 30 iunie, ceea ce este de acum mai mult decât probabil, unele cluburi nu vor primi 100% din veniturile din drepturile TV ce le erau destinate", a spus Rubiales.

În afara acestor măsuri pentru grupările profesioniste, din primele două divizii, RFEF a anunţat şi unele destinate cluburilor amatoare sau semi-profesioniste.

Măsurile au fost adoptate în momentul în care unele cluburi din Spania, precum Cartagena (divizia a treia) se gândesc la trimiterea angajaţilor în şomaj tehnic, pentru a face faţă efectelor crizei sanitare şi absenţei veniturilor.

Rubiales a repetat că federaţia doreşte ca sezonul să poată fi "dus până la capăt", dar ea "nu stabileşte pentru moment o dată pentru reluarea" competiţiei.

RFEF doreşte de asemenea ca finala Cupei Spaniei, prevăzută iniţial pe 18 aprilie la Sevilla, apoi amânată, să se dispute "în faţa publicului".

De asemenea, hotelul federaţiei, de la Las Rozas, care găzduieşte echipele naţionale, este pus la dispoziţia autorităţilor, a indicat Rubiales.

Comentarii

loading...