21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportAHC Potaissa Turda a cucerit în premieră Cupa Challenge

AHC Potaissa Turda a cucerit în premieră Cupa Challenge

În tur, Potaissa Turda s-a impus cu scorul de 33-22 (14-11), iar cu 59-49 la general câştigă finala şi, implicit, trofeul Challenge Cup.

Potaissa Turda îşi trece trofeul în palmares pentru prima dată, după a doua finala consecutivă.

Potaissa Turda s-a calificat în finală după ce a eliminat formaţia islandeză IBV Vestmannaeyjar (28-31 şi 28-24), în timp ce AEK Atena a trecut de Madeira Andebol SAD (29-21 şi 23-23).

În sferturi, Potaissa Turda a eliminat formaţia norvegiană FyllingenBergen (29-24 şi 30-32). În optimi a trecut de belgienii de la HC Vise BM (44-24  şi 24-29), iar în turul III al competiţiei a eliminat echipa kosovară KH Trepca (35-19 şi 40-30).

În sezonul trecut, Potaissa Turda a jucat finala Challenge Cup, fiind învinsă de Sporting.

România a bifat trei faze finale de cupe europene în acest sezon: CSM Bucureşti la Turneul Final Four al Ligii Campionilor (medalie de bronz), SCM Craiova în Cupa EHF, pe care a câştigat-o (ambele la feminin), respectiv Potaissa Turda, care a câştigat Challenge Cup (masculin).

Challenge Cup la handbal masculin a fost cucerită anterior de alte trei echipe româneşti: Steaua Bucureşti şi HC Odorhei, o dată, iar UCM Reşiţa de trei ori.

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă