9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Agenția Mondială Antidoping: Cannabidiolul, exclus de pe lista substanțelor interzise

Noua listă a WADA pentru 2020 precizează că ”toţi cannabinoizii naturali şi sintetici rămân interzişi”, dar în acest grup nu mai figurează Cannabidiolul (CBD). Cannabidilul şi Tetrahydrocannabinolul (THC) sunt compuşii dominanţi ai marijuanei. Conform legii din SUA, dacă CDB derivă dintr-o plantă de cânepă cu un conţinut mai mic de 0,3% THC, acest compus devine legal.

THC-ul induce stări psihoactive (utilizatorul are o senzaţie de ”high”) , iar la polul opus CBD-ul nu are proprietăţi psihoactive.

WADA a adăugat suplimentul ”ecdistorena”, un extract natural din spanac, care îmbunătăţeşte randamentul sportivilor, în programul său de monitorizare pentru evaluare.

Pe lista substanţelor interzise nu mai apare din 2020 gazul argon, care a devenit prohibit în 2014, pentru că s-a considerat că are capacitatea de a genera globule roşii şi a fost inclus printre stimulanţii de clasă EPO.

Noua listă a substanţelor interzise a fost făcută publică de WADA cu trei luni înainte de intrarea în vigoare pe 1 ianuarie 2020, pentru ca sportivii să aibă timp de a lua notă cu noile modificări.

Ultima oră
Pe aceeași temă