Springboks au învins reprezentativa Italiei

Africa de Sud, ca și calificată în sferturile Mondialului de rugby

Echipa de rugby a Africii de Sud a obţinut o victorie crucială în meciul cu Italia (49-3), disputat vineri la Shizuoka în cadrul grupei B a Cupei Mondiale 2019 din Japonia, care îi oferă teoretic biletul către sferturile de finală ale competiţiei.

Share

Rl online 0 comentarii

04.10.2019 - 19:07

Springboks, care au obţinut şi bonusul ofensiv, au controlat meciul şi au terminat prima repriză în avantaj cu 17-3, după eseurile lui Kolbe (5) şi Mbonambi (26), la care s-au adăugat transformările lui Pollard şi penalitatea reuşită de acelaşi jucător în minutul 11. Tommaso Allan a marcat singurele puncte ale Italiei dintr-o lovitură de penalizare în minutul 8.

După pauză, presiunea sud-africanilor a crescut şi s-a concretizat prin încercările realizate de Kolbe (52), Am (57), Mapimpi (67), Snyman (75) şi Marx (82). Pollard a reuşit alte două transformări şi o lovitură de penalizare. În minutul 42, italianul Andrea Lovotti a văzut cartonaşul roşu şi şi-a lăsat echipa în 14 jucători.

În clasamentul grupei, Africa de Sud a urcat pe primul loc cu 10 puncte, urmată de Italia 10, Noua Zeelandă 9, Canada 0, Namibia 0 puncte.

Comentarii