7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportAdversari din spaţiul ex-sovietic în Europa League

Adversari din spaţiul ex-sovietic în Europa League

În urma tragerii la sorți care s-a desfășurat la sediul UEFA din Nyon, FCSB, Universitatea Craiova și FC Botoșani au aflat numele echipelor pe care vor fi nevoite să le învingă pentru a merge în turul doi preliminar al Europa League.

Repartizată în urna capilor de serie, FCSB va avea cea mai ușoară misiune. Roș-albaștrii vor juca pe teren propriu împotriva armenilor de la Shirak Gyumri. Clubul fondat în 1958 este o prezență constantă în cupele europene. Cu toate acestea, echipa care are în palmares 4 campioante ale Armeniei nu a disputat mai mult de două tururi într-o ediție, eliminând doar formații din Georgia, San Marino, Kazahstan, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina.

După aflarea adversarului, Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor, a oferit o declarație în nota binecunoscută: „Dacă avem emoții în meciul ăsta, atunci să ne retragem. Pentru ce să mai facem fotbal atunci? O să avem emoții în play-off, zic eu. Dacă nu ajungem în grupe, pentru ce mai facem fotbal?”.

Nu la fel de norocoasă a fost Universitatea Craiova. Vicecampionii se vor deplasa în Georgia pentru duelul cu Lokomotive Tbilisi, formație care a încheiat campionatul intern pe poziția a patra. Echipa este antrenată de Giorgi Chiabrishvili, fost tehnician la alte echipe din prima ligă georgiană și selecționer U21 al Georgiei. Lotul este cotat pe transfermarkt.de la 4,3 milioane de euro și îl are ca vedetă pe Vato Arveladze, un mijlocaș de 22 de ani care este nepotul lui Șota Arveladze, fostul mare jucător al gruzinilor.

Cea mai dificilă misiune o va avea FC Botoșani, care a fost outsider la tragerea la sorți și va da piept cu FC Ordabasy. Meciul se va disputa în Kazahstan, pe terenul echipei care a încheiat campionatul intern pe poziția a 3-a, la 4 puncte de campioana Astana. Lotul lui Ordabasy este cotat la 13 milioane de euro, iar din el fac parte mai mulți stranieri, printre care sud-africanul May Mahlangu, fost jucător la Dinamo București, belgianul Badibanga, senegalezul Diakhate și vârful brazilian Joao Paolo.

Cele trei partide se vor disputa pe data de 27 august, într-o singură manșă. De asemenea, CFR Cluj și-a aflat posibilul adversar din turul doi preliminar al Champions League. Dacă va trece de maltezii de la FC Floriana, formația lui Dan Petrescu va juca, pe 25 sau 26 august, împotriva lui Dinamo Zagreb. Cu 21 de titluri din 29 posibile în campionatul Croației, Dinamo este echipa numărul unu a țării.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă