15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportAdrian Vasile, numit oficial selecționer

Adrian Vasile, numit oficial selecționer

Schimbare de antrenor la naționala de handbal feminin a României, după prestația rușinoasă de la Campionatul European din Danemarca, unde tricolorele au terminat pe locul 12, înregistrând o singură victorie şi cinci înfrângeri. Adrian Vasile este alesul Federaţiei Române de Handbal (FRH) pentru a califica echipa la Jocurile Olimpice de la Tokyo și la Campionatul Mondial din Spania.

Acesta a semnat un contract valabil până în 20 decembrie 2021 și s-a declarat onorat de propunerea de a deveni selecţionerul echipei naţionale. „Este extrem de onorant să fiu în această poziţie. Fără îndoială este cea mai mare onoare a vieţii mele să fiu antrenorul echipei naţionale, o echipă naţională cu care am crescut la televizor. Este un drum pe care de abia aştept să-l începem. Eu şi staff-ul meu suntem foarte motivaţi să ne îndeplinim primul obiectiv de a ne califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus Vasile, care va antrena în paralel și formația de club CSM Bucureşti.

Tehnicianul în vârstă de 38 de ani a afirmat că simte o responsabilitate enormă în noua funcţie. „Este o responsabilitate enormă pe care o voi avea. Pentru că de la a juca la o sală cu 5.000 de spectatori, acum să ai o ţară întreagă în spate care se uită la tine şi te susţine… e cu siguranţă altă responsabilitate şi altă dimensiune. Eu am crescut cu echipa naţională a României şi consider că dacă vrei să fii cineva în sportul ăsta trebuie să îţi cânte imnul”, a explicat el.

Acesta a mai dezvălit că, pentru început, va miza pe jucătoare experimentate: „Ştiu că nu avem nicio jucătoare de 40 de ani, dar ca să fie mai clar spun că jucătoarele cu cea mai mare experienţă şi cele mai în formă vor fi cele pe care voi miza în această primă etapă.”

Chiar dacă are doar 38 de ani, Adrian Vasile are experiență la o echipă națională, fiind secundul lui Per Johansson la prima reprezentativă a Muntenegrului.

La jumătatea lunii martie, România va întâlni în Muntenegru, în cadrul turneului preolimpic, echipa naţională a ţării gazdă, cea a Norvegiei şi Kazahstanul. Competiția trebuia să se desfășoare anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă