Adio, semifinale! România, eșec la scor în fața Croației, la Europeanul de handbal

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă fără drept de apel de Croaţia, cu 25-20, joi seara, la Kolding, în primul meci din Grupa principală a Campionatului European și a ratat astfel orice șansă de a se califica în semifinalele competiției.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.12.2020 - 21:55

Tricolorele au făcut unul dintre cele mai slabe jocuri şi au pierdut în faţa unei echipe care le-a fost la îndemână, dar care a găsit mijloacele pentru a câştiga.

România a început foarte bine partida, iar evoluţia şi scorul dădeau speranţe într-un rezultat pozitiv. Echipa antrenată de Bogdan Burcea a condus cu 3-1, 4-2 şi 8-4, dar după un prim sfert de oră promiţător, schimbările făcute în echipă au rupt jocul echipei noastre, care a încasat şapte goluri consecutive, Croaţia preluând controlul cu 11-8. Croaţia a intrat cu un avans de patru goluri la pauză, 14-10.

În repriza secundă, cele două echipe s-au întrecut în greşeli, dar şi aşa, Croaţia a avut un avantaj de 17-11. România a încercat să recupereze ecartul de pe tabelă, s-a apropiat la două goluri, 19-17 (min. 48), dar două mingi pierdute de Neagu şi o ratare au făcut ca diferenţa să crească din nou la patru goluri pentru Croaţia (21-17). Croaţia a reuşit a patra sa victorie consecutivă la EURO, cu 25-20, în timp ce România nu are şanse de a trece de grupa principală.

România va juca următorul meci pe 14 decembrie, contra Ungariei.

Comentarii