9 C
București
luni, 25 octombrie 2021

40% din sefii de la SRR isi pierd functia

Noua conducere a radioului public a aprobat miercuri seara o noua organigrama a institutiei, potrivit careia se desfiinteaza functiile de director general adjunct si se reduce numarul managerilor cu 40%, de la 131 de persoane la 80. La o prima estimare, aceasta masura de reorganizare va reduce numai cheltuielile pentru salarii cu aproximativ 12 miliarde de lei anual.
Ideea modificarii organigramei i-a apartinut directorului general Maria Toghina si a fost aprobata de Consiliul de Administratie cu sapte voturi pentru, trei abtineri si un vot impotriva.
Conform noii organigrame, Radio Romania va avea cinci directori in subordinea directorului general, dintre care trei vor fi directori de departamente: editorial, tehnic si economic. „Inainte, ca sa iei o decizie trebuia sa te consulti cu trei sefi. Vom elimina aceasta situatie. Am luat aceasta decizie fara a ne gandi la conservarea pozitiilor cuiva”, a explicat Maria Toghina motivul schimbarii propuse. „Acordam mai multa credibilitate politicii edito-riale”, a adaugat ea. In legatura cu votul dat de Consiliul de Administratie noii organigrame, Toghina a spus ca rezervele exprimate nu au vizat organigrama, ci „detalii” legate de punerea acesteia in practica. „Toti membrii CA au fost de acord ca SRR trebuie sa functioneze eficient, profesionalist”.
Potrivit directorului general al Radio Romania nu se vor face concedieri, iar directorii manageri ale caror posturi vor fi restructurate vor reveni la vechile lor functii, dar, in acelasi timp, vor putea participa si la concursurile pentru ocuparea noi-lor posturi.

Ultima oră
Pe aceeași temă