36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialZona Libera Curtici-Arad a intrat in etapa a doua de dezvoltare

Zona Libera Curtici-Arad a intrat in etapa a doua de dezvoltare

La implinirea a sapte de ani de la infiintare, Zona Libera Curtici-Arad (ZLCA) a intrat in cea de-a doua etapa de dezvoltare, care este prevazuta a se finaliza pana la sfarsitul acestui an. Potrivit directorului Administratiei ZLCA, Mircea Pavel, aceasta zona industriala este considerata cea mai tanara si dinamica dintre cele sapte existente in tara, atat ca nivel al investitiilor atrase cat si al locurilor de munca create.
„La sfarsitul acestui an se vor finaliza investitii care vor duce la crearea a inca 350-400 locuri de munca. De asemenea, odata cu finalizarea celei de-a treia etape, societatea portugheza „Coindu” va avea circa 1.200-1.300 locuri de munca”, a precizat Mircea Pavel. El a mai adaugat faptul ca in aceasta saptamana si portughezii de la „ERT” isi vor incepe investitiile. „ERT” va creea, la sfarsitul anului, cand e preconizata finalizarea investitiei, 350 de locuri de munca. „Coindu”, compania portugheza producatoare de huse pentru masini, care a semnat anul trecut contractul cu administratia Zonei Libere Curtici, si-a finalizat prima etapa de dezvoltare si are deja 300 de angajati.
Cu o suprafata totala de 90 hectare, Zona Libera este compusa din doua platforme, una de 75 hectare la Curtici si cealalta, care se intinde pe o suprafata de 15 hectare, in zona Aeroportului International Arad. In prezent, gradul de ocupare pe platforma Curtici este de 75 la suta, iar pe platforma Aeroport nu mai sunt locuri disponibile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă