23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialZona industriala din Arad, atractiva pentru investitori

Zona industriala din Arad, atractiva pentru investitori

Terenurile virane de pe raza mai multor localitati aradene au inceput sa fie atractive pentru investitori, dupa ce administratiile locale au demarat proiecte de amenajare a zonelor industriale. Potrivit specialistilor, zonele industriale vor atrage investitorii si dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, cu atat mai mult cu cat majoritatea dintre aceste terenuri vor fi echipate cu retele de utilitati cu ajutorul fondurilor structurale.
In ultimele luni, piata s-a concentrat foarte mult pe terenurile care au potential de dezvoltare mare si imediat. Se cauta si suprafete mari, dar si mici, iar zonele cele mai cautate sunt localitatile cu acces la drumurile nationale, apropiate de municipiu.
Primarii mai multor localitati din judet au speculat momentul si au scos la vanzare terenuri, promitand integrarea acestor in zone industriale, ceea ce, automat, inseamna racordarea la retelele de utilitati. Nici investitorii nu au stat pe ganduri, astfel ca se poate spune ca proiectele de zone insustriale au explodat in ultimele luni. Bunaoara, in extravilanul comunei Vladimirescu, mai precis in hotarul localitatii Horia, se va ridica o Zona Industriala. Investitorul este societatea italiana „Maglioranza Due” SRL, care a depus deja documentatia la Consiliul Judetean Arad, pentru obtinerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Suprafata de 6.329 de metri patrati, pe care urmeaza sa fie amenajata zona este situata pe partea stanga a drumului judetean DJ 709 Arad-Siria, la iesirea din localitatea Horia. Aici se vor construi o serie de hale de productie, pe 2.000 de metri patrati, se va turna asfalt si se vor amenaja locuri de parcare pe 3.453 de metri patrati, iar spatiilor verzi le-a fost alocata o suprafata de 876 de metri patrati.
Totodata, o noua zona industriala va fi amenajata pe raza comunei Sagu, situata pe drumul care leaga municipiul Arad de Timisoara. Potrivit celor declarate de primarul Emilia Branet, doi investitori sunt interesati sa-si dezvolte afacerile in zona. „Am purtat negocieri cu doi investitori straini care intentioneaza sa dezvolte afaceri in comuna. Unul dintre acestia are in proiect realizarea unei zone industriale cu 10 hale de productie, iar celalalt va amenaja o zona de agrement si un complex hotelier”, a spus primarul. Se spera ca in noua zona industriala sa fie create peste 300 de locuri de munca ceea ce ar fi foarte benefic pentru tinerii din comuna care nu ar mai fi nevoiti sa faca naveta la Arad.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă