4.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialZiua portilor deschise la Cotroceni, astazi, de la 9.00 la 21.00

Ziua portilor deschise la Cotroceni, astazi, de la 9.00 la 21.00

Administratia Prezidentiala organizeaza, astazi, intre 9.00 si 21.00, "Ziua portilor deschise" la Palatul Cotroceni, ocazie cu care vor putea fi vazute inclusiv elicopterul prezidential, sala unde au loc sedintele CSAT si biroul sefului statului.

Cateva zeci de persoane au sosit deja la Palatul Cotroceni, duminica dimineata, cu ocazia Zilei portilor deschise organizata de Presedintie.

La intrarea in curtea palatului, vizitatorii trec prin filtrul ofiterilor SPP, dupa care sunt ghidati catre traseul de vizitare. Odata incheiata aceasta etapa, merg pe aleea principala catre intrarea in Palatul Cotroceni, pentru a vedea holul unde seful statului sustine declaratiile de presa, saloanele unde au loc convorbirile oficiale cu delegatiile straine, biblioteca, Sala Unirii.

Biroul presedintelui, aflat la etajul cladirii, sala de sedinte a CSAT sunt alte puncte de pe traseu si totodata elemente de noutate fata de anul trecut.

Intrarea este libera si la Muzeul Cotroceni si pot vizitate si gradinile Palatului. De asemenea, poate fi vazut si elicopterul folosit de seful statului in deplasarile interne, care a fost adus, inca de la ora 8.00, pe heliportul de la Cotroceni. Aparatul are cinci locuri – doua scaune in spatele pilotilor si o bancheta de trei locuri.

In cursul zilei este asteptat si presedintele Traian Basescu, ca si anul trecut, cand a venit intre vizitatori, a discutat, s-a fotografiat cu acestia si a sustinut o scurta declaratie.

Ziua portilor deschise este organizata intre orele 9.00 si 21.00, insa, ca si anul trecut, pogramul ar putea fi prelungit in cazul in care cei care vor dori sa vada Palatul Cotroceni vor veni in numar mare.

Fanfara regimentului de garda si protocol este de asemenea asteptata la evenimentul de duminica.

Accesul in Complexul Cotroceni se face pe la poarta Leu din bulevardul Geniului, pe baza unui document de identitate.

Administratia Prezidentiala a organizat si anul trecut, in 18 mai, "Ziua portilor deschise" la Palatul Cotroceni, marcand implinirea unui an de la invalidarea prin referendum, la 19 mai 2007, a deciziei Parlamentului de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Aproximativ 40.000 de persoane au vizitat in 2008 Palatul Cotroceni, conform estimarilor.

 

(foto Rl)

Cele mai citite

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă