21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialZiua Marinei se serbează cu 10 zile înainte, la Cercul Militar din...

Ziua Marinei se serbează cu 10 zile înainte, la Cercul Militar din Capitală

Pe esplanada Cercului Militar Naţional din Bucureşti va fi organizat joi un spectacol muzical de deschidere a seriei de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, aniversată pe 15 august.

Spectacolul începe la ora 9:00 şi este oferit de Muzica Militară a Forţelor Navale Române, se precizează într-un comunicat MApN remis miercuri Ziare.com.

În continuare, la Palatul Cercului Militar Naţional, se va desfăşura simpozionul cu tema „Ziua Marinei Române – prezent şi perspective”, va fi lansată Monografia Forţelor Navale şi va fi vernisată o expoziţie de pictură şi sculptură cu tematică marinărească, organizată de Muzeul Marinei Române în colaborare cu Liga Navală Română.

Tot joi, 5 august, în Parcul Cişmigiu, între orele 18.00 şi 20.00, Muzica Militară a Forţelor Navale va oferi publicului un spectacol muzical. Cu această ocazie va fi prezentată o expoziţie de uniforme de marină şi costume de epocă, pregătite de către Asociaţia „Tradiţia Militară”, iar tinerilor interesaţi de o carieră militară în Forţele Navale li se va prezenţa oferta educaţională a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” şi Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă