17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialZilele municipiului Petrosani, in pericol

Zilele municipiului Petrosani, in pericol

Petrosaniul ar putea ramane, in acest an, nesarbatorit. Municipalitatea nu mai are bani la buget pentru a organiza "Zilele Municipiului Petrosani".

Criza economica ce a golit bugetul local al municipiului Petrosani, ar putea afecta pana si manifestarile reunite sub genericul "Zilele Municipiului Petrosani". Bugetul local este insuficient, iar gradul de incasari destul de mic. "Este mai sarac din punctul de vedere al incasarilor, al banilor lichizi, pentru ca criza se simte peste tot. Vom vedea exact daca vom mai aloca. Va fi o decizie a noastra, a Consiliului Local, impreuna cu noi", a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul orasului Petrosani. Alesii locali inca se gandesc daca sa mai tina sau nu manifestarile devenite aproape traditionale. Oricum, un spectacol grandios este greu de presupus ca va mai fi organizat. "Acum discutam si analizam posibilitatea de a organiza niste manifestari pentru Zilele Municipiului Petrosani, dar nu la dimensiunea la care au fost organizate pana acum", a mai spus Iacob–Ridzi.
Anul trecut, de la bugetul local s-au alocat in acest sens 1,2 miliarde de lei vechi.
Punctul de atractie a fost spectacolul de muzica populara si usoara, urmat de un impresionant foc de artificii. Dar anul trecut erau si mai multi bani la bugetul local, iar criza financiara inca nu era resimtita din plin.
Anul acesta, in schimb, autoritatile locale alocat peste 900 milioane de lei vechi pentru Zilele Europei, la care invitat principal a fost fiica cea mica a presedintelui Romaniei, Elena Basescu, pe atunci in campanie electorala pentru un mandat de parlamentar european.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă