2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialZeci de romi romani, in fata spitalului din Praga unde a murit...

Zeci de romi romani, in fata spitalului din Praga unde a murit fiul unui bulibasa din Valcea

Aproximativ 50 de romi romani s-au adunat, luni dupa-amiaza, in fata spitalului Kralovske Vinohrady din Praga, dupa ce medicii au anuntat decesul unui tanar in varsta de 17 ani, fiul sefului unui clan din Valcea, informeaza Mediafax Cehia.

Cei 50 de romi sunt rude ale lui Ion Miclescu, internat in spital in urma cu aproape doua saptamani, dupa ce a fost pe punctul de a se ineca intr-un lac din Stara Boleslav

Familia tanarului discuta cu administratia spitalului despre detaliile legate de predarea trupului neinsufletit. Purtatorul de cuvant al spitalului a afirmat ca nici romii romani, nici politia ceha nu au solicitat efectuarea unei autopsii, iar rudele intentioneaza sa faca aranjamentele necesare pentru transportarea trupului neinsufletit cu ajutorul serviciilor de pompe funebre din Praga.

Zeci de romi au ajuns la Praga cu circa zece zile in urma, pentru a fi aproape de tanarul aflat in coma. Ei si-au instalat initial tabara chiar in fata spitalului, fiind nevoiti ulterior sa se mute de mai multe ori. La sfarsitul saptamanii trecute, ei s-au instalat la Husinec, in apropiere de Praga, insa politia a afirmat ca ei urmeaza sa paraseasca in curand tabara.

Ion Miclescu, in varsta de 17 ani, fiul sefului unui clan de romi din Valcea, a intrat in coma profunda dupa ce a fost pe punctul de a se ineca in urma unui accident produs cu aproape doua saptamani in urma la Stara Boleslav.

Tanarul se afla intr-un grup de romi care se indrepta catre Berlin. In drum catre Germania, ei s-au oprit in apropierea lacului de la Stara Boleslav, iar fiul bulibasei Robinson Dimofte si un alt baiat au vrut sa se scalde. Martorii au afirmat ca baiatul a ramas prea mult timp sub apa, trupul sau fiind recuperat de oamenii aflati in apropiere.

Ambulanta a ajuns la fata locului in 12 minute din momentul in care a fost solicitata, insa medicii au avut nevoie de aproape o ora pentru a-l resuscita pe baiat, care a fost transferat apoi cu un elicopter la spitalul universitar din Praga. Purtatorul de cuvant al spitalului a precizat ca starea lui Miclescu, aflat in coma profunda, se agravase brusc in noaptea de sambata spre duminica.

Conducerea spitalului crede ca baiatul nu beneficia de asigurare medicala in Romania, ceea ce ar insemna ca intregul cost al spitalizarii va trebui platit de familie. O zi de spitalizare costa 80.000 – 100.000 de coroane (3.128 – 3.910 de euro), iar suma totala se ridica deja la peste 1 milion de coroane (aproape 40.000 de euro).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă