15.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Zborul MH17: Compania Malaysia Airlines a colaborat cu agenţia de PR a lui Putin

Conform site-ului ibtimes.com se pare că, în mod surprinzător, compania aeriană Malaysia Airlines are o legătură cu Guvernul de la Moscova şi cu preşedintle Vladimir Putin, informează Mediafax.

Potrivit ibtimes.com , agenţia de PR a Kremlinului – Ketchum – este aceeaşi pe care compania Malaysia Airlines a angajat-o pentru a-i oferi consiliere după dispariţia zborului MH370, în luna martie.

Pentru moment nu se cunoaşte dacă această agenţie, care are sedii pe şase continente, lucrează în continuare cu compania din Malaysia. Site-ul ibtimes.com citează un articol apărut în luna martie în publicaţia Daily Beast, în care se menţionează că agenţia Ketchum şi-a început colaborarea cu Kremlinul în 2006, autorităţile ruseşti plătind în schimbul serviciilor de PR suma de 1,5 milioane de dolari pentru o perioadă de şase luni, în 2013. Un jurnalist de la Holmes Report  a scris pe Twitter că Malaysia Airlines nu lucrează cu Ketchum în ceea ce priveşte tragedia din Ucraina, unde un avion al companiei – MH17 – s-a prăbuşit, cel mai probabil fiind doborât de o rachetă sol-aer.

Pe data de 8 martie, zborul MH370 a încetat orice contact cu controlorii de trafic aerian la o oră după ce a decolat de la Kuala Lumpur. Aeronava şi-a schimbat în mod radical planul de zbor, virând către vest, în contextul în care se îndrepta către Beijing. Nicio urmă a avionului nu a fost găsită. Pe baza unor date de satelit, anchetatorii apreciază că Boeingul 777 a zburat către sudul Oceanului Indian, unde s-a prăbuşit după ce s-a terminat carburantul.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă