10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialXbox 360 transformă jucătorul în personaj

Xbox 360 transformă jucătorul în personaj

„Kinect“ este noul controler al consolei Xbox 360, cu ajutorul acestuia jucătorul transformându-se în personaj. Produs de compania Microsoft, dispozitivul se pare că va revoluţiona industria jocurilor video.

Lansarea consolei Nintendo Wii în 2006 a schimbat definiţia jocurilor video interactive. O telecomandă specială, „Wii Remote“, le permitea utilizatorilor să-şi transpună mişcările în jocul video, în timp real.

Compania Sony a lansat în septembrie un dispozitiv similar pentru consola Playstation 3, „Sony Move“, dar care se foloseşte şi de o cameră video pentru a executa cu o mai mare acurateţe mişcările. Gigantul Microsoft a îndrăznit să păşească mai departe.

„Kinect“  foloseşte o tehnologie revoluţionară care nu necesită manevrarea fizică a unui dispozitiv. Acesta are o cameră video incorporată care care urmăreşte fiecare mişcare a jucătorilor, reproducând-o cu acurateţe în mediul virtual.

Dispozitivul are de asemenea incorporată capacitatea de a recunoşte utilizatorii, transpunându-i imediat în mediul virtual, sub forma avatarelor alese de către aceştia şi se foloseşte de un microfon pentru a permite exectuarea comenzilor vocale.

Deja au apărut şi câteva aplicaţii pentru noua tehnologie, precum şi un joc similar popularului „Wii Fit“.

Preţul unui astfel de gadget este de 149 de dolari dacă este achiziţionat separat, sau 400 de dolari, dacă optaţi pentru versiunea „bundle“ ce include şi consola Xbox 360 în varianta de 250gb. Microsoft a anunţat că lansarea oficială în Europa va avea loc pe 10 noiembrie iar preţul va fi de 149 de euro.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă