39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialWenger: Barcelona l-a cumpărat pe Fabregas la "preţ redus"

Wenger: Barcelona l-a cumpărat pe Fabregas la „preţ redus”

FC Barcelona a obţinut „la preţ redus” semnătura lui Cesc Fabregas, deoarece mjlocaşul spaniol, căpitan al formaţiei Arsenal, nu voia să plece altundeva decât în Catalunia natală, a declarat, luni, Arsene Wenger, managerul francez al grupării engleze, informează AFP, citată de Mediafax.

Fabregas a semnat un contract pe cinci sezoane cu FC Barcelona, clubul formator, pentru 29 de milioane de euro, plus cinci milioane de euro bonus, a anunţat, luni, vicepreşedintele clubului catalan, Josep Maria Bartomeu.

Potrivit presei britancie, Real Madrid, Chelsea sau Manchester City ar fi oferit aproape 50 de milioane de lire sterline (56 milioane de euro) pentru internaţionalul de 24 de ani, fost elev la centrul de formare al Barcelonei, care juca la Arsenal din 2003.

„L-am vândut pe Cesc la un preţ redus. Dacă ar fi fost pe piaţă pentru orice alt club, am fi obţinut mult mai mult”, a declarat Wenger într-o conferinţă de presă.

„Dacă el este de vânzare şi puteţi să-l puneţi la «licitaţie» între Real Madrid, Chelsea şi Manchester City, cu siguranţă veţi obţine mai mult, dar el nu voia să plece decât la FC Barcelona”, a subliniat Wenger.

„Aş fi preferat să-l văd jucând pentru Arsenal, dar face parte din viaţă. Noi am mai văzut alţi mari jucători plecând de aici”, a adăugat Wenger.

Arsenal i-a mai „pierdut” pe francezii Thierry Henry şi Patrick Vieira, care deja avuseseră „cei mai buni ani”, în timp ce cariera lui Fabregas era pe pantă ascendentă.

Un alt internaţional francez, Samir Nasri, este aproape de plecare, dacă Wenger va accepta să-l lase la Manchester City.

„Ideal era să-i păstrez pe Fabregas, iar Nasri este încă aici. Aş putea spune că pentru mult timp, dar situaţia este complet diferită. El ar putea continua să joace pentru noi, a jucat toate meciurile până acum”, a concluzionat Wenger.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă