0.6 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSpecialWelcome to "Anthony Frost"

Welcome to „Anthony Frost”

» "Anthony Frost" se afla vizavi de Biserica Kretzulescu si puteti gasi aici titluri din mai multe domenii, de la arta la carti academice.

» Ideea de a deschide o astfel de librarie le-a venit celor trei asociati in luna august si in prezent deja pot pune in vanzare 7.000 de volume.

Dan Nicolaescu, Vlad Niculescu si Nicolae Ion au cateva lucruri in comun: sunt toti trei ingineri si sunt pasionati de carti. Acum impart si o librarie. Cumva, o solutie de compromis, pentru ca Vlad Niculescu isi dorea un magazin de comicsuri, ceea ce ar fi fost prea de nisa pentru Romania, iar Nicolae Ion ar fi vrut un magazin cu publicatii muzicale (partituri, studii si istorii), deci cam aceeasi situatie. Dan Nicolaescu dorea o librarie, asa ca cele trei idei au putut fi puse cap la cap.
La ora cand cititi acest articol "Anthony Frost" este inca cea mai fresh librarie de pe piata de carte din Romania:  nu au trecut 24 de ore de la deschiderea ei oficiala. Totodata, "Anthony Frost" este singura librarie de carte in limba engleza din Romania. Iar oamenii s-au miscat foarte repede: in august s-au gandit sa deschida o librarie, in toamna erau la Targul de Carte de la Frankfurt, unde si-au facut relatii, doua luni mai tarziu au deschis "Anthony Frost".

Amenajata intr-un spatiu foarte central, care apartine Bisericii Kretzulescu, la doi pasi de Libraria Humanitas, "Anthony Frost" reuseste sa se fereasca atat de cliseul librariilor trendy, in care primeaza cantitatea si popularitatea, cat si de atmosfera incremenita din fostele librarii de stat, care cu greu au adoptat pana si accesul liber la carti.
Mobilier elegant, dar mai ales servind ideea de util, cateva pernute pentru lectura "in situ", dar si scara pentru rafturile de sus, lipsa decoratiunilor, toate acestea creeaza ideea de clasic. Spatiul nu este foarte generos, dar inaltimea permite si remodelarea lui, in sensul construirii unui plafon intermediar, pentru a obtine un etaj, dar si posibilitatea expunerii unor lucrari de arta plastica, ceea ce se si intampla in prezent. Vlad Niculescu imi spune ca deja au avut discutii cu mai multi artisti plastici si ca in viitor acest spatiu va fi unul expozitional.

Daca mergeti la "Anthony Frost" este posibil sa va confruntati cu doua sentimente contradictorii. Pe de o parte, poate veti simti usurare pentru ca de aici va veti putea cumpara cartile care pana acum nu va erau accesibile decat prin retelele online de vanzari – Vlad Niculescu imi si spune ca ideea le-a venit observand de cat succes se bucura vanzarile online de carte – sau in librariile din afara. Pe de alta parte, o mica dezamagire, daca va numarati printre cei care asteapta cu sufletul la gura orice plecare in Occident pentru a da navala in librarii. Chiar daca "Anthony Frost" nu este la fel de spatioasa ca librariile occidentale, aici gasiti cam tot ce ati putea gasi si prin afara: de la fictiune contemporana si clasica, la studii de arta, care nu sunt vesnicele albume Taschen, de care ne-am plictisit cu totii. Nu lipsesc colectiile de poezie si chiar daca zilele acestea oferta este destul de firava – doar o selectie din poemele lui e.e. cummings, un volum de W.H. Auden si o editie completa a poemelor lui Emmily Dickinson – Vlad Niculescu ma asigura ca, in curand, vor fi mult mai multe titluri. Tot aici veti gasi colectii de comics, daca sunteti un fan al genului, o oferta impresionanta de carte de film (de la "Dogma 95", volum editat de Mette Hjort si Scott Mackenzie, 85 RON, la "The Film Encyclopedia", 90 RON), carti de muzica, ghiduri turistice, mai conventionale si mai putin conventionale. Preturile sunt bune, e drept, putin mai mari decat preturile practicate la cartea romaneasca, dar bune comparativ cu cele la care puteti achizitiona in afara aceleasi carti. Ieri, vedeta librariei "Anthony Frost" era "London. The Biography", impresionantul volum al lui Peter Ackroyd, care se vinde cu 75 RON aici, iar la Londra cu 15 lire.

Cele mai citite

AUR îi face plângere penală ministrului de externe, Luminița Odobescu

AUR va depune plângere penală împotriva ministrului de externe Luminița Odobescu pentru neregulile constatate în secțiile de votare din diaspora. Sistemul pregătește o fraudare masivă...

Fâșia Gaza: Hamas anunță că o ostatică israeliană a fost ucisă

Reprezentanții Hamas anunță că o ostatică israeliană a fost ucisă în Gaza. Ei nu au oferit alte detalii. În zonă au avut loc mai...

Peste 100000 de votanți din diaspora s-au prezentat la urne până sâmbătă, ora 15.00, la alegerile prezidențiale

Peste 104.000 de alegători s-au prezentat la urne în diaspora, până sâmbătă la ora 15,00, pentru a vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă