31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialVremea rămâne RECE. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea rămâne RECE. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea rămâne rece şi duminică, chiar geroasă dimineaţa în nordul şi centrul ţării, informează Realitatea.net.

Norii se mai adună în sud şi în est, unde izolat va ninge slab, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil. Vântul va mai avea unele întensificări în Moldova, Dobrogea şi la munte, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 3 şi 7 grade cu plus.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti urmează o zi rece pentru mijlocul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale zilei, când vor fi condiţii de fulguială. Vântul nu trece de moderat, iar temperatura maximă ajunge la cel mult 4-5 grade.

Vremea la munte

La munte, în ultima zi de weekend, vremea se menţine rece, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, dar se mai adună câţiva nori ziua în zona Carpaţilor Orientali unde izolat va ninge slab, iar noaptea în Carpaţii Occidentali. Pe văi şi în depresiuni izolat vor fi condiţii de ceaţă. Prin urmare, iarna e stăpână în masivele montane, iar stratul de zăpadă măsoară 68 cm la Sinaia Cota, 22 cm la Predeal, 11 cm la Arieşeni, 34 cm la Straja, 15 cm în Poiana Braşov şi 39 cm la Păltiniş.

Vremea pe regiuni

Vreme în general frumoasă în regiunile de dincolo de Carpaţi dar deosebit de rece dimineaţa când valorile termice se vor situa predominant sub limita gerului. Peste zi, cerul va fi variabil, iar maximele termice cresc, dar numai în Banat vor trece de zero grade cu cel mult 2 grade la Timişoara. În rest, temperaturile sunt negative: minus 1 grad la Oradea, Baia Mare şi Cluj-Napoca, minus 2 grade la Sibiu şi Braşov şi minus 3 grade la Miercurea Ciuc. În sud, mai sunt posibile înnorări temporare şi izolat ninsori slabe dar vor fi şi perioade însorite. Regimul termic rămâne în continuare sub cel normal şi ajunge la cel mult 7 grade la Dobeta Turnu Severin, 5 grade la Craiova şi Giurgiu, 4 grade la Buzău şi Slobozia. În Dobrogea, vântul este intens şi accentuează senzaţia de frig. Valorile termice sunt şi aici modeste: sub zero grade dimineaţa chiar şi pe litoral, iar la amiază în jur de 4…5 grade. În Moldova, cer temporar noros şi izolat sunt condiţii să ningă slab. Vântul se menţine sprinten în partea de nord a regiunii, iar maximele sunt scăzute, de la zero grade în nord până la 3..4 grade în sud.

Vremea pe două zile

Luni, vremea se încălzeşte. În jumătatea de vest a ţării, cerul va fi mai mult noros şi mai ales spre seară va ploua, dar în celelelate regiuni, vremea va fi în general frumoasă cu cer variabil. În zona montană mai sunt posibile lapoviţe şi ninsori, iar vântul se intensifică în vest, în sud-est şi la munte. Amiaza vine cu maxime ce se încadrează în limitele normale ale perioadei: de la 3 grade în nord-est, la Suceava, până la 12 grade la Giurgiu. În capitală, mâine, cerul va fi variabil, dar spre seară se adună din nou norii. Maxima termică ajunge la 9..10 grade. Marţi, vremea continuă să se încălzească, dar vin şi ploile în special în vestul, centrul şi nordul ţării. Vântul va avea unele intensificări în regiunile vestice şi estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în nordul Moldovei şi 17 grade în Lunca Dunării. În Bucureşti, marţi, vremea devine caldă pentru data din calendar. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară când trecător e posibil să plouă slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Tendinţa

De luni, masa de aer rece de origine polară se deplasează spre est şi iese din ţara noastră, astfel că circulaţia atmosferică aduce din nou mase de aer cald, în nuanţe de portocaliu, chiar roşu. În afară de dimineaţa de mâine care va fi tot rece, valorile termice vor trece din nou de limitele normale iar în regiunile extracarpatice trec de 15 grade cel puţin până la mijlocul săptămânii următoare. Încălzirea vine şi cu ploi, cel mai probabil în vestul, centrul şi nordul ţării şi cu intensificări ale vântului în special în vest şi est.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă