3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialVreme în răcire ușoară, în următoarele două săptămâni. Prognoza până la 23...

Vreme în răcire ușoară, în următoarele două săptămâni. Prognoza până la 23 noiembrie

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, specialiștii spun că temperaturile vor scădea ușor, însă se mențin peste cele climatologic specifice pentru această perioadă. 

Potrivit ANM, vor fi și precipitații, mai ales după data de 17 noiembrie.

BANAT. În prima parte a intervalului, vremea se va menţine caldă, chiar dacă valorile mediate pe regiune ale temperaturilor maxime vor scădea uşor şi treptat, de la 17…18 grade, spre 13…15 grade. În cea de-a doua săptămână temperatura va continua să scadă ușor, până la maxime mediate pe regiune de 11…13 grade, valori ce se menţin totuşi peste cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii noiembrie. Minimele nocturne vor avea aceeaşi evoluţie, astfel că în prima săptămână acestea vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite, cu o medie de 7…9 grade, apoi vor scădea uşor, urmând a se situa într-un ecart mediu de 4…7 grade. 

Ploi slabe, cu caracter local vor fi în zilele de 13 şi 14 noiembrie, iar pentru perioada 17-19 noiembrie va creşte probabilitatea pentru ploi pe spaţii mai extinse. 

CRIŞANA. În prima săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an, cu maxime în medie de 15…19 grade şi minime de 5 la 8 grade. Apoi, deşi vor marca o scădere treptată, temperaturile se vor menţine în general peste mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie, cu valori diurne de 10…14 grade şi minime nocturne de 4…7 grade, medie regională. 
Probabilitatea de ploaie va creşte în a doua parte a intervalului de referinţă, în special în perioada 17-19 noiembrie. 

TRANSILVANIA. În primele zile ale intervalului de prognoză vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu maxime, în medie, de 12…15 grade. Apoi estimările indică o tendinţă de scădere a temperaturii aerului până la maxime mediate pe regiune de 8…11 grade, valori ce se menţin totuşi uşor peste cele climatologic specifice în a doua jumătatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va aceeaşi evoluţie, în scădere de la un ecart de 2…5 grade în prima săptămână la o medie regională de 1…3 grade, cu valori mai mici în primele nopţi şi, din nou spre sfârşitul intervalului de referinţă, în zonele depresionare. 
În partea a doua a intervalului de prognoză va creşte probabilitatea pentru ploi locale. 

MARAMUREŞ. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, chiar dacă valorile termice vor scădea treptat, de la maxime, în medie, de 17…18 grade la început spre 13…14 grade. Pentru cea de-a doua săptămână estimările indică o tendinţă de continuare a scăderii uşoare de temperatură, până la maxime mediate pe regiune de 9…12 grade, valori ce se menţin totuşi peste cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va avea aceeaşi evoluţie, astfel că în prima săptămână acestea vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite, cu o medie de 4…6 grade, apoi vor scădea uşor, urmând a se situa într-un ecart mediu de 2 la 4 grade. 
Probabilitatea de ploaie va creşte în a doua parte a intervalului de referinţă, în special în perioada 17-19 noiembrie.

MOLDOVA. Primele zile vor fi caracterizate de o vreme în general caldă, cu precădere în zonele mai înalte de relief. Valorile mediate pe regiune ale temperaturilor maxime vor fi de 10…14 grade, iar cele ale temperaturilor minime vor fi de 3…6 grade. Începând cu 15 noiembrie, valorile termice vor scădea, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua jumătate a lunii, cu maxime de 6…9 grade şi minime de 1…4 grade, în medie. 
Vor fi posibile ploi slabe sau burnițe, cu caracter local, îndeosebi în cea de a doua săptămână de prognoză. 

DOBROGEA. În prima săptămână de prognoză vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu maxime, în medie, de 12…14 grade. Apoi temperatura va fi în scădere, până la maxime mediate pe regiune de 9…11 grade, valori apropiate de cele climatologic specifice în a doua jumătatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va avea aceeaşi evoluţie, în scădere de la un ecart de 7…9 grade în prima săptămână, spre o medie regională de 4…7 grade, în cea de-a doua. 
Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în data de 14 noiembrie şi în perioada 17-19 noiembrie. 

MUNTENIA. În prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi caldă, cu precădere în zonele mai înalte de relief, cu valori mediate pe regiune ale temperaturilor maxime de 11…15 grade. Apoi se estimează o scădere de temperatură, valorile diurne, în ecart mediu de 9…11 grade, 
devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie. 
Regimul minimelor nocturne se va situa mult peste cel normal în prima săptămână, când în medie pe regiune vor fi 5…8 grade, apoi va fi în scădere, spre un ecart de 2…5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată între 13 și 15 noiembrie, apoi vor mai fi posibile ploi slabe. 

MUNTENIA. În prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi caldă, cu precădere în zonele mai înalte de relief, cu valori mediate pe regiune ale temperaturilor maxime de 11…15 grade. 
Apoi se estimează o scădere de temperatură, valorile diurne, în ecart mediu de 9…11 grade, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie.  Regimul minimelor nocturne se va situa mult peste cel normal în prima săptămână, când în medie pe regiune vor fi 5…8 grade, apoi va fi în scădere, spre un ecart de 2…5 grade. 
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată între 13 și 15 noiembrie, apoi vor mai fi posibile ploi slabe. 

LA MUNTE. Regimul termic diurn se va situa în mare parte a intervalului de prognoză peste cel climatologic normal, în special în primele zile, când vor fi în medie 9…12 grade. Tendinţa este, însă, de scădere uşoară, mai ales în a doua săptămână, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 4…7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive în prima săptămână, apoi vor scădea la o medie uşor sub limita de îngheţ. 
Vor fi posibile ploi locale în jurul datei de 14 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în perioada 17-20 noiembrie. 

Cele mai citite

Globurile de Aur 2024. „Barbie” şi „Succession” au primit câte nouă nominalizări fiecare la categoriile film şi televiziune

„Barbie” şi „Succession” au primit câte nouă nominalizări fiecare la categoriile film şi televiziune, pentru gala Globurilor de Aur din 2024 care va fi...

Semi-Schengenul trebuie oprit cu orice pret

Nehammer a folosit Romania si Bulgaria drept tapi ispasitori pentru esecul guvernarii conservatoare in problema migratiei. Autor: Outis @unaltnimeni Acum, Austria vrea sa arunce motanul in curtea...
00:00:49

VIDEO. Persoane strămutate din Gaza fug din calea fumigenelor

O înregistrare video obținută de Reuters arată cum persoane strămutate din Gaza în tabăra de refugiați Jabalia, în nordul Fâșiei, fugeau duminică (10 decembrie)...
Ultima oră
Pe aceeași temă