Consilierii locali din Petrosani vor telegondola cu orice pret. Amanarea licitatiei pentru incredintarea lucrarilor i-a nemultumit. In consecinta, au convocat o sedinta de consiliu extraordinara si i-au cerut lamuriri edilului-sef. In plus, doua firme au dat in judecata municipalitatea si cer daune de sute de mii de euro.
Licitatia pentru implementarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil in Parang si de construire a unei telegondole, proiect estimat la circa 85 de milioane de euro, a fost amanata de autoritatea contractanta, Primaria Municipiului Petrosani. Municipalitatea a invocat lipsa avizelor de mediu, pe care nu a reusit sa le obtina in timp util, insa anuntul de anulare a selectiei de oferte publicat pe SEAP se refera si la abateri grave de la prevederile legislative care au afectat procedura atribuirii. De teama sa nu fie pierduta finantarea, 7 dintre cei 19 consilieri locali din Petrosani i-au cerut explicatii primarului si au convocat o sedinta de consiliu extraordinara. Edilul-sef spune ca nu e vorba despre o anulare, ci doar despre o amanare a termenelor. "Nu este o renuntare la acest proiect, este doar o amanare si o analizam cat se poate de serios aceasta situatie. In cel mai scurt timp dorim sa reluam aceasta procedura. Sper si sunt convins ca toata lumea este de acord ca acest proiect trebuie sa continue si sa fie pus in practica. Ne dorim acest lucru cat mai repede cu putinta. Lucrurile nu sunt simple, ele trebuie facute cat mai bine si cu sustinerea consiliului local si a celorlalte forte din comunitatea noastra, si nu numai, sper sa reusim sa ducem la bun sfarsit acest proiect", a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Directorul tehnic din primarie, care este si seful comisiei de licitatie, a incercat sa ofere lamuriri suplimentare pentru amanarea licitatiei, dar el a dat vina pe succesiunea anotimpurilor. "Cea mai mare problema pentru noi, sau cea mai greoaie, sunt etapele de mediu, care, datorita faptului ca suntem pe Natura 2000, aceste etape de mediu implica foarte multe asistente, care ele si dureazam, avand in vedere faptul ca ele trebuie rezolvate pe anotimpuri, anotimpuri care stim cu totii cum se succed. Din acest punct de vedere, noi, comisia, am decis ca trebuie timpul necesar ca sa parcurgem aceste etape in asa fel incat noi, cand vom semna contractul cu castigatorul licitatiei, sa fim in masura sa punem la dispozitie documentele necesare realizarii obiectivului", sustine Ioan Dobre.
Consilierii au cazut pana la urma de acord sa isi dea mana pentru dezvoltarea turismului. La licitatie s-au inscris peste 20 de societati, din tara si din strainatate, atrase si de pretul mare al proiectului. Pentru ca sunt fonduri publice, consilierii se tem sa nu le piarda, iar lucrarea sa nu mai fie realizata. In plus, s-ar mai putea pierde niste bani din cauza ca doua firme participante au actionat primaria in contencios administrativ si cer daune de cel putin 300 de mii de euro.