26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialVoleiul feminin romanesc, la lectia de limba sarba

Voleiul feminin romanesc, la lectia de limba sarba

Managerul echipei nationale de volei feminin a Romaniei, Cristian Zgabercea, a declarat ca sarbul Darko Zakoci va fi noul selectioner al primei reprezentative incepand din 1 ianuarie 2010.

Interesant este faptul ca Darko Zakoci este al doilea nume mare din voleiul feminin sarb care vine in Romania dupa ce foarte cunoscutul Zoran Terzici a preluat, in urma cu un an si jumatate, conducerea tehnica a campioanei Metal Galati, cu care se afla acum la al doilea sezon consecutiv in grupele Ligii Campionilor.
Cristian Zgabercea a explicat cum a ajuns la nominalizarea lui Zakoci. "Este un antrenor care a participat cu Postar Belgrad la mai multe editii ale Ligii Campionilor. A fost antrenor al echipei nationale a Serbiei, a antrenat in Italia si are o carte de vizita impresionanta. Sunt convins ca vom face o echipa de volei feminin a Romaniei puternica", a spus managerul nationalei feminine.

Din pacate, Zgabercea, care este si presedinte al clubului Tomis Constanta, nu a avut vesti la fel de bune si pentru jucatoarele sale, pe care le-a anuntat ca li s-au diminuat salariile cu 25%, voleibalistele acceptand insa decizia. Vreau sa le multumesc fetelor si colectivului tehnic pentru ca au fost de acord sa joace in aceste conditii. Este modul prin care echipa ajuta principalul nostru finantator, Consiliul Judetean Constanta, sa poate fi in continuare alaturi de noi si de intregul sport constantean. Sunt foarte fericit ca intreaga echipa a vrut acest lucru. Eu le-am propus ca, in perioada de transferuri, cine nu accepta aceasta reducere, sa primeasca dezlegarea. Nici una dintre fete nu a vrut asa ceva. Am vrut sa le schimb obiectivul, dar nu au dorit nici acest lucru. Ele vor sa mearga inainte si sa ne indeplinim obiectivele, castigarea campionatului si un parcurs cat mai lung in Cupa CEV", a declarat presedintele Zgabercea.

» Baza de pregatire a echipei nationale va fi la Constanta, unde, in perioada 28-30 mai 2010, va avea loc si turneul de calificare pentru Campionatul European. "Vom gazdui un turneu important de calificare, iar Romania are sanse mari sa ajunga la Campionatul European. La Constanta va avea loc cel de-al doilea turneu, cel mai important, primul urmand sa se desfasoare in Belgia", a afirmat Zgabercea.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă