9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialVolatilitatea pietei bursiere i-a determinat pe investitori sa astepte calmarea situatiei

Volatilitatea pietei bursiere i-a determinat pe investitori sa astepte calmarea situatiei

In saptamana care a trecut, dupa cum era de asteptat, caderile de pe Bursa reala au afectat puternic si randamentele jucatorilor la concursul nostru. Acest lucru a facut ca o parte dintre ei, care se aflau pe cash, chiar sa renunte sa mai tranzactioneze pentru a evita scaderea valorii portofoliului.

Pe de alta parte, aceasta evolutie a creat oportunitati jucatorilor dispusi sa riste, deoarece pe anumite titluri s-au inregistrat fluctuatii foarte importante de pret, care puteau fi speculate de acestia.

Volatilitatea crescuta a pietei bursiere a determinat iesirea din piata a unor investitori si i-a determinat pe altii sa astepte calmarea situatiei. Aceste lucruri au avut ca efect scaderea lichiditatii pe anumite titluri.

Volumul tranzactiilor din aceasta saptamana a fost de peste 12.000.000 euro, depasindu-l pe cel de saptamana trecuta. Acest lucru este determinat de inscrierea unor noi jucatori in concurs, dar si de faptul ca aproape toti participantii din prima etapa au hotarat sa continue sa joace si in cea de-a doua.
Cele mai tranzactionate actiuni in aceasta saptamana au fost: SRT, FLA, OLT,  EPT, RRC, SCD, COMI, BRK.
La inceputul saptamanii, pe locul intai era alex.malureanu  cu un randament de 451,21%, urmat de  zotis1 cu 130%, gelula cu 120,47%, FUSCUS cu 108% si grants cu 108,50%.
Marti, acest clasament s-a pastrat pe primele trei pozitii, pe locul patru urcand grants, iar pe locul cinci intrand codre, cu o performanta de 105,21%.
Miercuri, primele patru pozitii au ramas neschimbate, insa pe pozitia cinci a intrat FUSCUS.
Joi, situatia era: alex.malureanu cu 461,99%, zotis1 cu 293,66%, gelula cu 142,85%, grants cu 109,71% si FUSCUS cu 106,24%.

Datorita variatiilor mari determinate de cresterea volatilitatii bursei, orice zi in care un jucator nu tranzactioneaza poate duce la pierderea catorva pozitii in clasament. In plus, cei care tranzactioneaza zilnic pot reusi performante importante si desprinderea de restul jucatorilor.
De aceea, recomandarea noastra este sa participati zilnic la jocul nostru bursier Regele Bursei

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă