27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialVladimir Voronin: România a plătit pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova

Vladimir Voronin: România a plătit pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova

Fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin a susţinut, marţi, la emisiunea „În PROfunzime” de la Pro TV Chişinău, că Guvernul român a plătit pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova şi că în spatele ultimelor plecări din partidul său stau partide aflate în prezent la guvernare, potrivit Mediafax.

Vladimir Voronin, care în prezent este liderul Partidului Comuniştilor de la Chişinău, a afirmat din nou că actualul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a fost votat de către grupul socialist din Parlament, condus de Igor Dodon, în schimbul unei sume de bani oferite de către Guvernul român.

„Cum s-a votat aşa-numitul preşedinte al Republicii Moldova, cu voturile cui?”, a întrebat el.

„Declaraţiile noastre repetate”, că Guvernul român l-ar fi plătit pe liderul socialiştilor moldoveni, au fost „confirmate cu textul hotărârilor Guvernului român, care a alocat cinci milioane de euro ca să-l corupă pe acest Dodon ca el să voteze alegerea preşedintelui”, a insistat el.

În continuare, Voronin s-a referit, în special, la doi foşti membri importanţi ai PCRM: Igor Dodon şi Vadim Mişin, admiţând, totodată, că în spatele ultimelor plecări din rândul comuniştilor moldoveni stau două partide membre ale Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), aflată la guvernare: Partidul Democrat din Moldova (PD) şi Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Întrebându-se „cine stă în spatele, sau ce partid reprezintă acest Dodon în Parlament?”, Voronin a admis că „Dodon este portavocea PD, Mişin este portavocea PLDM”, iar „sarcina comună” a celor doi este de a contribui la scopul acestor partide, „şi anume ca PCRM să nu fie la guvernare”.

Igor Dodon, Veronica Abramciuc şi Zinaida Greceanîi au fost primii care au ieşit din rândurile comuniştilor şi au format Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), ei fiind urmaţi de Vadim Mişin, care a fondat un nou partid de stânga, Tatiana Botnariuc şi Oleg Babenco. Ion Ceban este ultimul din această listă, alăturându-se recent grupului lui Dodon.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă