0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialVladimir Putin, amenințări la adresa NATO: „Ne vom orienta forțele armate către...

Vladimir Putin, amenințări la adresa NATO: „Ne vom orienta forțele armate către teritoriile de unde vin amenințări”

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, marți, că Moscova va fi obligată să își îndrepte forțele armate împotriva oricărei țări care ar amenința Rusia, relatează Digi24. 

 „Vom fi obligați să orientăm forțele noastre armate către acele teritorii dinspre care vin amenințări”, a declarat liderul de la Kremlin, în cursul unor declarații de presă pe care le-a făcut după ce a avut convorbiri cu președintele Finlandei, Sauli Niinisto. 

Citește și: Rusia își mărește ARSENALUL nuclear. Forțele nucleare vor fi dotate cu 40 rachete balistice

În acest context, Vladimir Putin a spus că cea mai bună garanție de securitate pentru Finlanda este statutul său neutru.

„Atunci când există o amenințare din partea unui stat vecin, Rusia trebuie să răspundă într-un mod adecvat și își consolidează politica de apărare, pentru a neutraliza orice potențială amenințare. Dacă cineva ne amenință teritoriul înseamnă că vom fi nevoiți să ne îndreptăm în mod adecvat forțele noastre armate către regiunile dinspre care vin amenințările. NATO se îndreaptă către granițele noastre și noi nu avem unde să ne mutăm. Totuși, nu vrem o escaladare. Sigur, vom analiza cu atenție, vom monitoriza (…) Sunt mai degrabă semnale politice la adresa Rusiei sau a aliaților ei. Suntem mai îngrijorați, de pildă, de desfășurarea unui sistem antirachetă – acesta este un lucru serios, de o importanță strategică”, a mai declarat Vladimir Putin.

Declaraţia a fost făcută la doar câteva ore după ce acelaşi Vladimir Putin anunţa că armata rusă va primi anul acesta peste 40 de rachete balistice intercontinentale.

Putin nu a precizat unde vor fi amplasate noile proiectile cu focoase nucleare, dar a spus că acestea pot penetra cele mai performante scuturi antirachetă din lume. În replică, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că nu înţelege necesitatea acestui „zăngănit de arme al Rusiei”.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 650: Ucraina, vizată de peste 20 de drone rusești

Ucraina susține că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă.Un număr...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...
Ultima oră
Pe aceeași temă