39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialVladescu: Politica salariala si sociala va fi extrem de restrictiva cel putin...

Vladescu: Politica salariala si sociala va fi extrem de restrictiva cel putin 3 ani de-acum incolo

Politica salariala si sociala va trebui sa fie extrem de restrictiva cel putin trei ani, insa guvernul nu trenuie sa riste posibilittea aparitiei unor conflicte sociale, a spus ministrul desemnat al finantelor, Sebastian Vladescu, citat de Newsin.

"Politica salariala si sociala va trebui, din pacate, sa fie una extrem de restrictiva, cel putin trei ani de zile de-acum incolo, lucru care va trebui explicat si compensat prin masuri de protectie a paturilor sociale care au venituri scazute", a spus Vladescu la audierea din cadrul comisiilor reunite de buget-finante din Parlament.

El a subliniat, insa, ca guvernul nu trebuie sa riste conflicte sociale, in conditiile in care "echilibrul social va fi important in 2010".

"Bugetul a avut unele zone de cheltuieli generate de conditiile economice de atunci, insa evolutia ulterioara a fost mai putin favorabila. In momentul de fata, cheltuielile ssalariale au o pondere excesiva in comparatie cu alte state europene care au venituri mai ridicate ca pondere in produsul intern brut", a mai spus Vladescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă