24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialVile protejate de inundatii pe bani publici

Vile protejate de inundatii pe bani publici

Consolidarea malurilor paraului Gudea care s-a revarsat, anul trecut, inundand mai multe proprietati din zona comunei Stanceni (judetul Mures), s-a facut pe spranceana. Cel putin asa sustine consilierul judetean PRM Constantin Amza Margarit, care este si presedintele filialei muresene a partidului. El a spus ca se poate observa legatura dintre beneficiari si cei care au coordonat lucrarile.
Potrivit lui Amza, malul este consolidat cu precadere in zona vilelor unor potentati locali sau a unor fosti lideri PSD din judet, lucrarile fiind dirijate de Consiliul Judetean prin vicepresedintele acestei institutii, Alexandru Petru Fratean (PSD) si conducerea Directiei Apele Romane.
„Cand vii sa regularizezi cursul unei ape, pornesti de jos in sus, nu lasi portiuni neconsolidate”, a adaugat Amza. El sustine ca in urma sesizarilor primite din zona s-a deplasat la fata locului, unde a constatat ca in dreptul vilelor consolidarile au fost efectuate, in timp ce doua case mai sus sunt expuse in continuare riscului de a fi inundate.
Mai mult, consilierul PRM a spus ca exista cazuri in care oamenii pur si simplu nu mai pot iesi din curti cu animalele, deoarece podetele nu au fost reabilitate, iar atunci cand au incercat sa afle de ce nu se fac lucrarile, li s-a comunicat ca s-au terminat banii. „Firma care a executat lucrarile se pare ca nu a respectat proiectul”, a completat alesul judetean.
Totodata, Amza a anuntat ca va intocmi un raport pe care il va inainta atat executivului CJ, cat si colegilor sai din Consiliul Judetean, pentru a fi luate masurile de rigoare.
Vicepresedintele institutiei, Alexandru Petru Fratean, a respins, insa, acuzatiile venite din partea consilierului PRM. „Nu dau nici un interviu pe asemenea teme absurde. Proiectul este cu mult mai costisitor si mai voluminos din punct de vedere al lucrarilor si financiar decat s-a finantat”, a spus Fratean. Acesta a adaugat ca zonele care urmau sa fie reparate au fost stabilite de Consiliul Local din Stanceni impreuna cu Comisia Judeteana pentru Dezastre.
„Nu s-au facut alte lucrari decat cele care s-au stabilit in comisie. Nu cred ca aceasta comisie a avut in vedere anumite criterii de genul celor enuntate”, a completat Fratean. El mai sustine ca, in conditiile in care vor exista fonduri, lucrarile de consolidare a malurilor paraului Gudea vor fi continuate.
Apele paraului s-au revarsat, anul trecut, in luna iulie, si au inundat drumul comunal pe o portiune de 2 kilometri, dar si 35 de gospodarii si 6 locuinte din Stanceni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă