13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialViitorul şi-a aflat programul în Liga I

Viitorul şi-a aflat programul în Liga I

Recent promovată în eşalonul de elită al fotbalului românesc, Viitorul Constanţa a aflat, ieri, care este ordinea în care îşi va întâlni adversarii.

 

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit ieri programul competiţional pentru ediţia 2012/2013 a Ligii I. În această stagiune, Constanţa va avea şi ea o reprezentantă, echipa patronată de Gheorghe Hagi, Viitorul, reuşind promovarea la finalul ediţiei trecute din Liga a II-a. Pentru echipa de pe litoral, începutul în Liga I se anunţă unul destul de facil. În prima rundă, Viitorul va juca pe propriul teren, în compania celor de la FC Braşov.

Următoarele două runde aduc şi ele adversari mai uşori, precum Concordia Chiajna sau Astra Ploieşti. Primul meci cu adevărat dificil pentru echipa de pe litoral va fi în etapa a VII-a. Constănţenii vor primi atunci vizita celor de la SC Vaslui.

Finalul turului de campionat, mai exact a doua jumătate, va fi dificil. În etapa a X-a, Viitorul va juca pe terenul celor de la Rapid Bucureşti, pentru ca în etapele XV şi XVI la Constanţa să vină Steaua şi Dinamo.

Viitorul va încheia turul cu o partidă în compania unei alte nou-promovate, Gaz Metan Severin. Totuşi, acesta nu va fi ultimul meci al anului pentru constănţeni.

LPF a anunţat că pe 1, 8 şi 15 decembrie se vor disputa şi trei etape din retur. Programul nu îi nemulţumeşte pe constănţeni, dar nici nu afirmă că le este favorabil.

„Trebuie să jucăm cu toate echipele. Nu contează că jucăm cu o formaţie anume în prima etapă sau la mijlocul turului, este acelaşi lucru. Este adevărat că adversarii mai slab cotaţi care îi întâlnim în debutul sezonului ne pot aduce victorii importante, care să ne confere un moral bun, dar şi puncte în clasament”, a spus tehnicianul echipei de pe litoral, Cătălin Anghel.

Viitorul Constanţa are ca obiectiv încheierea sezonului pe unul dintre locurile 1-10. Obiectivul fixat este însă unul îndrăzneţ, primul sezon al Viitorului în Liga I având scopul determinat de a evita retrogradarea.

Hagi este încrezător

Patronul echipei de pe litoral, Gheorghe Hagi, a declarat că formaţia pe care o conduce va fi o adevărată surpriză. „Sper să reuşim să facem performanţă în Liga I. În Liga a II-a a fost cum a fost, dar greul de acum începe. Scopul nostru este să devenim cât mai competitivi şi să luptăm de la egal la egal cu formaţiile de tradiţie din primul eşalon. Cert este că o să vedeţi în Liga I o echipă frumoasă, talentată, care va juca fotbal”, a spus Hagi. Fostul mare fotbalist român se bazează, când afirmă aceste lucruri, pe numărul mare de tineri talentaţi care sunt promovaţi de Viitorul de la Academia „Hagi”.

10 este locul minim pe care Viitorul speră să încheie primul sezon al Ligii I.

Cele mai citite

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...
Ultima oră
Pe aceeași temă