20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialViitorul propune două vedete pentru România

Viitorul propune două vedete pentru România

Gabriel Iancu şi Denis Alibec au punctat pentru primul succes în Liga I al echipei de pe litoral.

 

Viitorul Constanţa a reuşit primul meci de trei puncte, în etapa a VI-a, la Piatra Neamţ, în faţa celor de la Ceahlăul. Drumul spre victorie al echipei de pe litoral, în Moldova, a fost deschis de juniorul Gabriel Iancu. În vârstă de doar 18 ani, Gabriel Iancu a deschis scorul contra Ceahlăului în minutul 52, când a punctat cu un şut puternic la colţul lung în poarta lui Jovic.

„Sper ca această victorie să fie descătuşarea noastră.

Ne-am dat viaţa astăzi pe teren pentru prima noastră victorie în Liga I. La pauză antrenorul ne-a spus să fim precauţi şi să forţăm în atac. Trebuie să uităm deja meciul acesta şi să jucăm la fel şi etapa viitoare, când întâlnim echipa FC Vaslui. Personal, sper să joc la fel de bine în continuare şi să nu fac numărul de râs”, a declarat decarul Viitorului imediat după terminarea partidei .

Scorul final al întâlnirii de la Piatra Neamţ a fost stabilit de Denis Alibec. De doar 11 minute a avut nevoie atacantul adus de la Inter Milano pentru a-şi trece în cont primul gol în tricoul Viitorului.

Introdus pe teren în min.79 al confruntării de la Piatra Neamţ, Alibec a închis tabela în min.90, când a marcat spectaculos cu călcâiul în poarta lui Jovic!

„Mă bucur că am dat gol la debut. Aceste trei puncte contează enorm pentru noi. Dacă n-am fi câştigat azi ne-ar fi fost greu în continuare. Gheorghe Hagi a insistat pentru a mă transfera la Viitorul, iar eu am acceptat imediat să vin. Am trecut printr-o perioadă mai puţin fastă în ultimul an şi sper să realizez în continuare, în carieră, măcar jumătate din lucrurile realizate de Hagi ca jucător. Eu cred că sunt pe drumul cel bun. De ce n-am spera la o surpriză contra Vasluiului, etapa viitoare? Se joacă 11 contra 11 şi sper să-i batem”, a declarat Denis Alibec imediat după victoria cu 3-0 a Viitorului de la Piatra Neamţ.

Urmează Vasluiul

Victoria de la Piatra Neamţ a adus un plus de moral în tabăra constănţeană, dar elevii lui Cătălin Anghel trebuie să se pregătească serios pentru meciul următor. Viitorul urmează să primească vizita echipei SC Vaslui, partidă ce va avea loc la Constanţa, luni, cu începere de la ora 21.30. Va fi primul joc pe care echipa de pe litoral îl va disputa pe Stadionul „Farul”, primele trei meciuri considerate pe teren propriu având loc la Galaţi.

Cele mai citite

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă