23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialViitorul presedinte al Tribunalului Vrancea, "recompensat" de PSD

Viitorul presedinte al Tribunalului Vrancea, „recompensat” de PSD

La concursul pentru sefia Tribunalului Vrancea, ce se deruleaza in aceste zile la CSM, au mai ramas in cursa doar doi competitori: Adriana Copaci si Mariana Sandina Croitoru. Cele mai mari sanse de reusita la carma celei mai inalte instante vrancene le are, spun cartile de tarot, judecatoarea Mariana Croitoru. Ea este sustinuta de pleiada de pesedisti grupati in jurul presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. Acesta nu vrea in ruptul capului sa accepte ideea ca la carma Tribunalului ar putea ajunge un judecator independent, dupa ce slujitorului sau credincios, Ion Constantin, i-a expirat mandatul la finele anului trecut. Astfel, Oprisan si-a pregatit din timp inlocuitorul in persoana judecatoarei Croitoru, pe care a recompensat-o in campania electorala din 2004 cu un apartament ANL.
Dupa cum rezulta din declaratia sa de avere, judecatoarea Croitoru era la data primirii apartamentului ANL posesoarea unui apartament de 54 mp cumparat in anul 2004, in Bucuresti, a unui autoturism Oltcit fabricat in anul 1994, a unui apartament cu o camera (garsoniera) in Focsani, pe care o vinde tot in 2004 cu suma de 40 de milioane de lei. De asemenea, aceeasi aspiranta la conducerea Tribunalului Vrancea mai este proprietara unui teren intravilan de 342 de metri patrati cumparat in Bucuresti in anul 2004, cu o valoare de impozitare de 85.500 de euro. In anul fiscal 2004, Mariana Croitoru a obtinut un venit salarial de 250 de milioane de lei, iar sotul sau, preotul Vasile Croitoru, obtine, in acelasi an, un venit de doar 55 de milioane de lei. De asemenea, preotul Croitoru mai primeste in acelasi an si o locuinta sociala in Bucuresti, formata dintr-un apartament cu doua camere, desi nu ar fi avut dreptul. In campania electorala din 2004, judecatoarea Croitoru mai primeste, chiar din mana lui Oprisan, si cheile unui apartament ANL in Cartierul Tineretului din Focsani. Demn de mentionat este si faptul ca in anul 2001 preotul Vasile Croitoru, cu carnet in regula de membru PSD, este numit de catre Oprisan inspector-sef al Inspectoratului pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National Vrancea. Functie din care avea sa plece dupa numai patru luni de zile dupa primul control al Ministerului Culturii, care i-a gasit grave nereguli in activitate. Pentru toate acestea, Vasile Croitoru avea sa fie avansat in functia de consilier la Patriarhia Romana, functie pe care o detine si acum.
Magistrata Croitoru este binecunoscuta in Vrancea pentru faptul ca in timpul guvernarii PSD „a tinut aproape de partidul-stat”, dupa cum plastic se exprima baronul pesedist Oprisan. De altfel, Mariana Croitoru a fost timp de doi ani mana dreapta a fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, indeplinind intre 2002 si 2004 functia de director responsabil cu Resursele Umane in Ministerul Justitiei. Pentru toate acestea avea sa fie si recompensata de PSD Vrancea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă