19.1 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSpecialViena recunoscută pentru a patra oară ca metropola cu cele mai bune...

Viena recunoscută pentru a patra oară ca metropola cu cele mai bune condiţii de viaţă

Capitala Austriei, Viena, este recunoscută pentru a patra oară drept oraşul cu cele mai bune condiţii de viaţă, într-un clasament realizat de firma americană de consultanţă Mercer, transmite BFM, potrivit Agerpres.

Printre aspectele menţionate de Mercer se numără efervescenţa culturală, asistenţa medicală la standarde înalte, un sistem fiabil de transport şi, nu în ultimul rând, preţurile moderate la imobiliare.

Pe locul doi se situează oraşul elveţian Zurich, iar pe poziţia a treia Auckland, din Noua Zeelandă.

Printre outsiderii din Europa Occidentală se numără Atena, care din cauza crizei datoriilor s-a situat pe locul 83 în acest clasament ce cuprinde 221 de oraşe din lume.

În ceea ce priveşte SUA, în opinia autorilor clasamentului, capitala statului Hawaii – Honolulu – oferă condiţiile cele mai bune de viaţă, aceasta ocupând poziţia 28.

Pe ultimul loc se situează capitala Irakului, Bagdad, din cauza nivelului scăzut de securitate, pe fondul incertitudinii politice.

Cele mai citite

Iohannis a promulgat legea! Neregulile în utilizarea fondurilor europene vor fi aspru sancționate

Potrivit comunicatului menționat, este vorba despre "decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 97/2022 pentru modificarea și completarea...

Ce se întâmplă dacă atingi mercurul? Răspunsul poate părea surprinzător

Răspunsul, în mod surprinzător, este da, putem atinge mercurul cu mâinile goale.Mercurul nu este absorbit prin pielea noastră, așa că este în regulă...

un nume cu greutate din PSD a murit, după grave probleme de sănătate, la 45 de ani

George Daniel Iancu se afla la al doilea mandat în fruntea Primăriei Valea Mare, din județul Olt, în anul 2016 câștigând alegerile locale...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies