30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO Vineri sărbătorim Ziua Mondială a Zâmbetului

VIDEO Vineri sărbătorim Ziua Mondială a Zâmbetului

Vineri nu ai niciun motiv să fii trist pentru că întreaga lume sărbătoreşte Ziua Mondială a Zâmbetului!

Cel care a venit cu ideea unei zile mondiale a zâmbetului este americanul Harvey Ball, care, în 1963, a creat „faţa zâmbitoare”, devenită, în decursul anilor, simbolul cel mai uşor de recunoscut de pe planetă pentru stările de bună voinţă şi voie bună, potrivit Agerpres.

Preocupat de supra-comercializarea simbolului său şi modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă în repetarea constantă de pe piaţă, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului şi a ales prima zi de vineri a lunii octombrie.

Fundaţia Harvey Ball World Smile, creată după decesul acestuia în 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zâmbetului.

Această zi este sărbătorită în numeroase oraşe din Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud, manifestările incluzând spectacole cu clovni, picturi pe faţă, prezentări de poveşti, teatru de păpuşi, concursuri de baloane.

În calendarul anual există încă o zi dedicată râsului, celebrată în prima duminică a lunii mai, adoptată apoi în întreaga lume.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă