-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăSpecialVIDEO. Ultima dezbatere înainte de prezidenţialele din SUA a fost câştigată de...

VIDEO. Ultima dezbatere înainte de prezidenţialele din SUA a fost câştigată de Hillary Clinton. Trump ar putea să nu recunoască rezultatul alegerilor din 8 noiembrie

Candidatul republican în cursa prezidențială americană, Donald Trump, a declarat, la ultima dezbatere televizată dinaintea alegerilor prezidenţiale din 8 noiembrie, că ar putea să nu recunoască rezultatul scrutinului. Contracandidata sa, Hillary Clinton, s-a declarat şocată de acest răspuns. Ultima dezbatere televizată dintre cei doi pretendenţi la funcţia supremă în SUA, desfăşurată, miercuri seara, la Las Vegas, a fost centrată în jurul marilor teme, candidații dezvoltând planurile lor privind economia, sănătatea, imigrația și relațiile internaționale.  

UPDATE: Candidata democrată Hillary Clinton a câştigat dezbaterea electorală de miercuri împotriva republicanului Donald Trump, ceea ce înseamnă a treia sa victorie consecutivă în înfruntările cu omul de afaceri new-yorkez, arată un sondaj CNN/ORC. Aproximativ 52% dintre alegătorii întrebaţi spun că fostul secretar de stat a câştigat dezbaterea, în timp ce 39% sunt de părere că republicanul a avut o prestaţie mai bună.

Clinton a câştigat şi dezbaterile precedente, potrivit sondajelor CNN/ORC.

—————————————————-

Politica externă și economia au fost temele cele mai dezbătute, Hillary reușind din nou să-și pună în valoare experiență superioară din guvern și diplomație. Trump a fost mai ofensiv când a venit vorba de cheltuielile Fundației Clinton și scandalul emailurilor. 

Diferențele majore de viziune au ieșit din nou în evidența când a fost vorba de taxe și impozite, imigrație, regimul armelor, avort sau relația cu aliații din NATO.

La sfârşitul acestei ultime dezbateri dinainte de alegeri, cei doi candidaţi nu şi-au dat mâna şi s-au ignorat.

Republicanul Donald Trump nu este de acord cu concluziile la care au ajuns oficiali din serviciile de informaţii americane, potrivit cărora Rusia se află în spatele atacurilor informatice care au vizat Partidul Democrat şi al e-mailurilor publicate ulterior, scrie News.ro.

În replică, democrata Hillary Clinton a atras atenţia că o parte dintre politicile externe ale lui Trump sunt mai degrabă în interesul Rusiei şi că el le-a cerut personal hackerilor ruşi să îi găsească e-mailurile. Fostul secretar de stat a subliniat că Rusia a accesat conturile de e-mail ale echipei sale de campanie şi a publicat, prin intermediul WikiLeaks, mesaje confidenţiale, tocmai pentru a-l ajuta pe Trump.

În replică, republicanul a dat asigurări că ar “condamna” o interferenţă rusă sau a oricărei alte ţări în alegerile din Statele Unite. Cu toate acestea, a spus el, nu crede că Moscova se află în spatele atacurilor informatice.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu este “prietenul meu cel mai bun”, dar liderul rus a “păcălit-o” pe Clinton în mod repetat, a subliniat Trump.

Mai mult, omul de afaceri new-yorkez a acuzat-o pe Clinton că a permis Rusiei să îşi dezvolte arsenalul nuclear.

În replică, fosta şefă a diplomaţiei a amintit că Trump este un adevărat “cavaler” în ceea ce priveşte armele atomice şi că a sugerat recent că mai multe ţări ar trebui să aibă putere nucleară.

În ceea ce priveşte economia, Trump a propus să crească veniturile SUA obligând aliaţii bogaţi să plătească pentru susţinerea militară şi renegociind acordurile comerciale.

“Arabia Saudită, numai bani. Apărăm Arabia Saudită, ei de ce nu plătesc?”, a întrebat Trump, oferind un exemplu de aliat căruia i-ar cere să ofere Statelor Unite bani pentru asistenţă militară.

În ceea ce priveşte acordurile comerciale pe care Statele Unite le au în prezent, omul de afaceri a insistat că le va renegocia sau va retrage SUA din ele.

O altă temă de discuţie a fost imigraţia. Trump a insistat că strategia sa dură este o cale de a-i scoate pe “hombres răi” din Statele Unite. El a reafirmat că va construi un zid la graniţa cu Mexicul, va expulza “nişte oameni răi, răi din această ţară”, apoi va stabili cine poate fi primit înapoi.

Pe de altă parte, Clinton i-a reproşat că nu a reuşit să discute cu liderul mexican despre planul său de a construi un zid la graniţa Mexicul şi de a obliga ţara latino-americană să plătească pentru proiect, deşi pentru asta fusese invitat la Ciudad de Mexico.

Ea a dat asigurări că va pune la punct o reformă a imigraţiei în primele 100 de zile de mandat.

De asemenea, candidata democrată l-a acuzat pe mogulul new-yorkez că angajează imigranţi ilegali la companiile sale, acuzaţie pe care Trump nu a negat-o.

Hillary Clinton şi Donald Trump şi-au început cea de a treia dezbatere într-o atmosferă tensionată. Nici ei, nici familiile lor nu au dat mâna la început, aşa cum cere protocolul.

Ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...
00:02:15

SUA răspunde cererilor Rusiei în speranța unui dialog

SUA au dat miercuri răspunsuri scrise la cererile ample de securitate ale Rusiei, în speranța de a putea avea un dialog deschis. Este un...

De ce trebuie să apărăm Ucraina?

A fost ridicat nivelul de alertă al armatei române, după ședința CSAT. Ministerul Apărării caută voluntari, fără succes. De ce trebuie să apărăm Ucraina?...
Ultima oră
Pe aceeași temă