16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

VIDEO Trump: Masacrul din Las Vegas este un act de o răutate pură

Președintele Donald Trump a condamnat, luni, masacrul din Las Vegas, soldat cu moartea a 50 de persoane și rănirea a altor 400 de oameni, făcând un apel la unitatea americanilor în fața tragediei. 

”Masacrul din Las Vegas este un act de o răutate pură. Viteza cu care au reacționat oamenii este miraculoasă și a împiedicat moartea și mai multor oameni. Fiecare jelește moartea unei persoane apropiate, ne rugăm pentru voi și suntem aici pentru voi, în această perioadă întunecată. Scriptura ne spune că Dumnezeu le este aproape celor care jelesc. Ne rugăm pentru însănătoșirea celor răniți. Miercuri, merg la Las Vegas. Steagul va fi arborat în bernă. America acționează ca un tot în fața acestei tragedii. Legăturile dintre noi nu pot fi distruse de această tragedie. Încercăm să căutăm o lumină în acest haos”, a spus Donald Trump, în discursul către americani. 

50 de oameni au murit, iar peste 400 de persoane au fost rănite, după ce un bărbat de 64 de ani a deschis focul asupra celor care participau la un festival de muzică country, la Las Vegas. Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic, însă oficiali americani de rang înalt au explicat, pentru Reuters, că nu există o legătură între Stephen Paddock și jihadiști. Printre victime, se află și un cetățean român, a cărui stare este foarte gravă. 


 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă