28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Sediul postului de televiziune CNN Turk, ocupat de armată, în timpul...

VIDEO: Sediul postului de televiziune CNN Turk, ocupat de armată, în timpul loviturii de stat eșuate

Sediul postului privat de televiziune CNN Turk, afiliat CNN-ului american, a fost ocupat, sâmbătă dimineața, de un grup de soldați implicat în tentativa de lovitură de stat din Turcia, potrivit agențiilor EFE și Reuters, citate de Agerpres.

Intervenţia împotriva acestui post a avut loc în jurul orei locale 03.40, la mai puţin de o oră după ce televiziunea publică TRT, aflată timp de mai multe ore sub controlul militarilor, şi-a restabilit emisia la Ankara. 

Astfel, emisia postului CNN Turk a fost întreruptă, iar pe ecrane a apărut o imagine cu studioul gol şi s-a auzit un foc de armă, precum şi zgomotul provenit de la mulţimea de afară.

Cel puţin 90 de persoane au murit şi 1.154 au fost rănite în timpul tentativei de lovitură de stat începute care a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmătă, în Turcia, informează agenţia turcă Anadolu, citată sâmbătă dimineaţa de EFE, potrivit Agerpres. Pe de altă parte, un oficial a precizat pentru Reuters că autorităţile de la Ankara au operat 1.563 de arestări din cadrul personalului militar pe întreg teritoriul ţării după tentativa de lovitură de stat iniţiată de o facţiune din armată. 

Citește și: FOTO+VIDEO. Lovitura de stat din Turcia eșuează. Erdogan amenință că cei responsabili vor plăti ”un preț greu”. 90 morți, peste 1.500 de militari, arestați

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă