7 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSpecialVIDEO. Șapte traficanți de droguri, reținuți de DIICOT

VIDEO. Șapte traficanți de droguri, reținuți de DIICOT

Șapte traficanți de droguri de risc și de mare risc au fost reținuți de procurorii DIICOT, în urma unor descinderi în București. Anchetatorii au descoperit o cultură de cannabis, la domiciliul unuia dintre ei.

În datele de 04 și 05 septembrie 2014, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. București au dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore față de șapte persoane: Chelaru Adrian (25 de ani), Burducea Silviu Anton (24 de ani), Soare Octavian (24 de ani), Popa Valentin (36 de ani), Păun Gabriel Răzvan (24 de ani), Tănase Cristian Robert (23 de ani) și Niculae Andrei (23 de ani). Cei șapte inculpați sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de  risc  şi de mare risc,  în formă continuată, prev. de art. 2 al. 1  şi 2 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p.

 

 

Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că în repetate rânduri şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale,  în perioada martie 2014  –  septembrie 2014, inculpații au vândut cannabis şi comprimate ecstasy mai multor persoane, cu precădere pe raza Municipiului Bucureşti dar şi a judeţelor Ilfov şi Giurgiu. Inculpații vindeau doza de un gram de cannabis cu 60 de lei iar pentru o pastilă de ecstasy încasau sume cuprinse între 60 și 80 de lei.

În data de 04 septembrie au fost efectuate șapte percheziții domiciliare din care șase pe raza Municipiului Bucureşti şi una pe raza judeţului Giurgiu, la locația din urmă fiind depistată o plantaţie out – door de cannabis, pe o suprafaţă de 30 x 10 m.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, 60 de plante mature cannabis (de aproximativ 2 m), respectiv o masă verde brută de aproximativ 246 de kilograme în care s-a pus în evidenţă THC, precum şi cantitatea de aproximativ 80 de grame cannabis uscat.

Totodată au fost ridicate trei cântare electronice şi trei mărunţitoare mecanice folosite la cântărirea şi, respectiv, porţionarea cannabisului.

Cei șapte inculpați vor fi prezentați astăzi Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cele mai citite

Nicușor Dan, despre subvenția la termoficare – Administraţia Capitalei va avea „o mare dificultate în ianuarie 2022”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan: "Primăria Municipiului București nu a cerut absolut niciun ban de la Guvern pentru subvenţia la gigacalorie anul acesta". Probleme mari cu...

Hala Obor funcționează după ce i-a fost suspendată activitatea

O parte din Hala Obor a fost redeschisă, la câteva zile, după ce inspectorii ANPC au decis că trebuie suspendată activitatea din cauza a...

După 3 zile de guvernare PSD și PNL se critică reciproc

La nici 3 de zile de la învestirea noului guvern, PSD și PNL se critică reciproc pe unde apucă și e ceva de împărțit. Senatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă