15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Reportaj la bordul distrugătorului american USS Oscar Austin: Cele mai teribile...

VIDEO. Reportaj la bordul distrugătorului american USS Oscar Austin: Cele mai teribile arme ale navei sunt rachetele Harpoon

Distrugătorul american USS Oscar Austin (DDG79) a ajuns pe 11 mai în Portul Constanța. A acostat timp de o zi, iar de pe 12 mai a participat, timp de trei zile, la o serie de exerciții în cadrul operațiunii NATO Atlantic Resolve, alături de regata românească Regele Ferdinand, dar și, în premieră, de avioane de vânătoare ale Royal Airforce, Forțelor Aeriene Britanice.

Forțele Navale Române au realizat un reportaj video la bord. Detalii inedite și interviuri cu comandantul navei și cu ofițerul secund, ambele femei. De altfel, din cei 380 de marinari de la bord, peste 60 sunt femei.

Distrugătorul american face parte din clasa Arleigh Burke. Nava are la bord un echipaj format din aproximativ 300 de persoane, printre care și femei și poartă numele unui erou al armatei americane, un pușcaș marin căzut la datorie în războiul din Vietnam și decorat cu Medalia de Onoare.

USS Oscar Austin are guri de foc de puteri și calibre diferite. Cele mai impresionante sunt temutele rachete Harpoon care pot atinge ținte terestre și navale aflate la sute de kilometri distanță.

Pentru lupta de suprafață distrugătorul american este înzestrat și cu tunuri cu tragere rapidă, capabile să distrugă o navă trăgând 20 de proiectile pe minut. De asemenea, are la bord mai multe rachete pentru apărare antiaeriană.

USS Oscar Austin se deplasează cu 60 de km pe oră în marea liberă si poate naviga 8.000 de km fără alimentare cu combustibil.

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă