14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSpecialVIDEO. Relaţiile dintre Republica Moldova şi Rusia se deteriorează. Mai mulţi cetăţeni...

VIDEO. Relaţiile dintre Republica Moldova şi Rusia se deteriorează. Mai mulţi cetăţeni ruşi au fost opriţi să ajungă în Transnistria. Cum a reacţionat liderul de la Chişinău

Mai mulţi cetăţeni ruşi, inclusiv artişti şi un parlamentar, au fost opriţi, joi, să intre în Republica Moldova, situaţie care a atras critici vehemente din partea preşedintelui proru Igor Dodon şi a vicepremierului Rusiei, Dmitri Rogozin, care a catalogat situaţia drept "ruşinoasă", potrivit Mediafax.

Deputatul rus Pavel Şperov şi un grup de artişti care urmau să meargă în regiunea separatistă moldoveană Transnistria pentru festivităţi organizate la 25 de ani de la începerea operaţiunii ruse de menţinere a păcii au fost opriţi joi pe Aeroportul din Chişinău şi au plecat înapoi în Rusia, relatează presa moldoveană.

Politia de Frontieră din Republica Moldova a argumentat că persoanele respective "nu au întrunit condiţiile pentru trecerea frontierei de stat" şi "nu au justificat scopul vizitei".

Deputatul Pavel Şperov este membru al Partidului Liberal-Democrat din Rusia, formaţiune de extremă-dreapta condusă de liderul ultranaţionalist Vladimir Jirinovski.

Situaţia a atras critici vehemente din partea Administraţiei Vladimir Putin şi a preşedintelui moldovean, Igor Dodon, un politician prorus.

"Artişti care sunt o ameninţare la adresa integrării europene! O situaţie foarte urâtă, ruşinoasă", a reacţionat, prin Twitter, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care a cerut Ambasadei Rusiei de la Chişinău să ia măsurile de rigoare.

"Condamn categoric reţinerile nejustificate ale cetăţenilor ruşi pe Aeroportul din Chişinău. Consider aceste acţiuni drept o nouă provocare menită să submineze eforturile prezidenţiale de relansare a relaţiilor între R.Moldova şi Rusia, care continuă să se desfăşoare cu succes. Prezint scuze sincere persoanelor vizate de aceste acţiuni la aeroport", a declarat Igor Dodon.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă