34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Preşedintele german a fost agresat de un român

VIDEO. Preşedintele german a fost agresat de un român

Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, a fost atacat cu ouă joi, din motive încă necunoscute, în cursul unei vizite la Wiesbaden (vest). Agresorul este un inginer român în vârstă de 48 de ani care locuieşte în Germania. El a fost reţinut de poliţie pentru scurt timp, în urma incidentului, relatează Mediafax.

Potrivit ziarului Bild, Adrian V. a mai atacat alţi doi preşedinţi germani în trecut, respectiv pe Horst Koehler şi Johannes Rau.

La 14 octombrie 2007, românul a încercat să-l atace pe preşedintele Germaniei de la acea vreme, Horst Koehler, pe care l-a apucat de revere, înainte de a fi îndepărtat de gărzile de corp ale acestuia.

Koehler, care nu a fost rănit, părăsea o ceremonie de premiere de la Târgul de Carte din Frankfurt, împreună cu soţia sa, în momentul în care românul a încercat să îl atace. Gărzile de corp l-au imobilizat imediat pe agresor. Românul a fost reţinut pentru scurt timp, fiind eliberat după ce a fost interogat, a precizat atunci poliţia.

„Nu a putut să îl atingă pe preşedinte decât pe revere, însă gărzile de corp l-au imobilizat imediat”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei. „Bărbatul părea confuz (…). Evident, încerca să atragă atenţia asupra sa, din cauza problemelor cu chiria”, a adăugat acesta.

La 19 noiembrie 2002, Adrian V. l-a atacat pe preşedintele german de la acea vreme, Johannes Rau. Românul a fost şi atunci îndepărtat de gărzile de corp ale preşedintelui german, reţinut şi ulterior eliberat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă