24.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

VIDEO Pentru prima oară în 48 de ani, elevii de la Liceul Caragiale au mers pe trotuar la Parada Absolvenților. Primăria nu le-a dat autorizație să defileze pe Calea Dorobanților. Directoarea liceului n-a vrut s-o supere pe Gabriela Firea. Primărița susține că nu ea s-a opus, ci o comisie

UPDATE 20,00: Primărița Gabriela Firea a declarat, joi seară, că nu ea s-a opus ca elevii să defileze pe stradă, informează Agerpres.

"Este o știre falsă. Toate evenimentele care se desfășoară pe raza Municipiului București sunt avizate de către o comisie pentru organizarea evenimentelor care respectă Legea 60. Din această comisie fac parte reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Capitalei, Brigăzii Rutiere, alte instituții implicate. Văzând și eu această știre falsă m-am interesat ce s-a întâmplat la comisie. Am înțeles că reprezentanții tuturor liceelor care organizau defilări sau urmează să organizeze în timpul săptămânii au înțeles ca defilările să se desfășoare, ca și în alți ani, pe trotuarele de lângă respectivele licee", a susținut Gabriela Firea.


O tradiție de 48 de ani, care nu a fost împiedicată nici măcar de Nicolae Ceaușescu, a fost ștearsă cu buretele de primarul general Gabriela Firea. Pentru prima oară, elevii Colegiului Național Ion Luca Caragiale au organizat pe trotuar Parada Absolvenților, și nu pe Calea Dorobanților.

Aproximativ 300 de elevi de la Colegiul Național Ion Luca Caragiale au defilat joi dimineață pe trotuarul de pe Calea Dorobanților, la Parada Absolvenților, iar polițiștii au avut grijă ca mulțimea să nu intre pe carosabil. Mirați, trecătorii din zonă i-au întrebat pe elevi de ce nu defilează pe șosea, așa cum s-a întâmplat în ultima jumătate de veac și când au aflat motivul au spus că vor semna pentru demiterea Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei.

Și elevii de la Colegiul Național Gheorghe Șincai vor organiza, vineri, tot pe trotuar Parada Absolvenților. Și asta pentru că niciunul dintre cele două licee nu a mai primit în acest an autorizaţie de la Primăria Capitalei pentru a ocupa, preț de doar 15 minute, prima bandă a Căii Dorobanților, respectiv a Bulevardului Dimitrie Cantemir.

„Este o aberaţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat”, a declarat pentru România liberă directorul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, Silvia Muşatoiu. Ea a explicat că avea acordul de principiu de la Poliţia Rutieră a Capitalei pentru organizarea Paradei Absolvenţilor pentru vineri, în intervalul 9,00-9,30, de la fostul restaurant Budapesta (intersecţia Bd. Dimitrie Cantemir cu Bd. Mărăşeşti) până la Şincai.

 

În schimb, directorul Colegiului Naţional Ion Luca Caragiale, Andreia Mihaela Beatrice Bodea, nu a vrut să se pună rău cu Gabriela Firea, adoptând o atitudine care frizează slugărnicia. „Cred că şi Primăria Capitalei are sufieciente probleme pe cap. Oricum, sunt optimistă în ceea ce priveşte decizia pe care o va lua doamna Firea, chiar dacă va trebui să defilăm pe trotuar”, ne-a declarat ea miercuri seara.

România liberă a solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Municipiului Bucureşti, însă până la data publicării acestui articol nu am primit niciun răspuns.

CITEȘTE și EXCLUSIV. În premieră, liceele de elită din Bucureşti nu mai pot face în acest an Parada Absolvenţilor. Primăria Capitalei i-a trimis pe elevii de la Şincai şi Caragiale să defileze în curtea şcolii

 

Ultima oră
Pe aceeași temă