11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. O înregistrare cu atacatorul din Florida a apărut pe Internet. Momentul...

VIDEO. O înregistrare cu atacatorul din Florida a apărut pe Internet. Momentul tragic în care bărbatul trage fără milă în oameni

Camerele de securitate de la aeroportul din Fort Lauderdale (Florida) au surprins momentele în care suspectul scoate un pistol pe care îl avea asupra sa și începe să tragă asupra unor pasageri din apropiere, scrie publicația tabloidă Daily Mail.

Imaginile tragice au fost publicate pe internet, iar mai multe agenții străine le-au transmis mai departe.

Pe înregistrare apare suspectul, Esteban Santiago (26 de ani), îmbrăcat într-un pulover albastru. El scoate din buzunar un pistol semiautomat de calibru 9 mm și începe să tragă asupra altor pasageri aflați în zona ridicării bagajelor de cală.

Pasagerii din apropiere încep să fugă sau încearcă să se ascundă în spatele cărucioarelor de bagaje.

Esteban Santiago a fost prins de către polițiști în urma atacului din aeroportul american, după ce i s-a terminat muniția. Se pare că el colaborează cu anchetatorii, care nu exclud ca atacul să fie unul terorist.

Esteban Santiago le-a spus celor ce investighează atacul său că persoane din Guvern încearcă să-i controleze mintea, făcându-l să se uite la videoclipuri cu ISIS.

În documentele prezentate instanței de procuratura din Miami se arată că Santiago este acuzat de comiterea de acte de violență în incinta unui aeroport, folosirea unei arme de foc într-o infracțiune violentă și cauzarea de moarte prin folosirea unei arme de foc.


În 6 ianuarie, un bărbat înarmat a deschis focul pe aeroportul Lauderdale din Florida. Atacatorul, Esteban Santago, a împușcat mai multe persoane care se aflau pe aeroport în acel moment. De asemenea, alte câteva persoane au fost rănite în atac. 

Esteban Santiago are 26 de ani şi este originar din New Jersey, dar a locuit de-a lungul vieţii sale în Alaska, precum şi în localitatea Naples din Florida. Surse din rândul autorităţilor federale au transmis că atacul armat nu este considerat un act de terorism, iar rudele tânărului hispanic susţin că acesta avea probleme psihice.

De asemenea, autorităţile au descoperit o legitimaţie militară în posesia lui Esteban Santiago. Nu există mai multe date despre activitatea militară a atacatorului, deşi acesta a postat anterior o poză în echipamentul de luptă al armatei Statelor Unite. Potrivit mass-media, Esteban Santiago este cetățean al SUA, este născut în martie 1990 și a luptat în războiul din Irak.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă