13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Protest degenerat în violenţă la Sao Paolo, după destituirea preşedintei Dilma...

VIDEO+FOTO. Protest degenerat în violenţă la Sao Paolo, după destituirea preşedintei Dilma Rousseff

O manifestaţie organizată la Sao Paulo, Brazilia, în semn de protest faţă de demiterea preşedintelui Dilma Rousseff, a degenerat miercuri noapte în violenţe între protestatarii înarmaţi şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, relatează Reuters. Cel puţin patru persoane au fost arestate.

Mii de suporteri ai Dilmei Rouseff au ieşit în stradă în toate marile oraşe din Brazilia. În Sao Paolo şi în Rio de Janeiro, toate arterele principale au fost invadate de oameni care doresc rămânerea Dilmei Rousseff în funcţia de preşedinte al Braziliei. La Sao Paolo, protestatarii au decis să mărşăluiască într-o direcţie neaprobată anterior de autorităţi, aşa că forţele de ordine s-au aliniat să împiedice mulţimea să schimbe traseul.

Citeşte şi VIDEO+FOTO. Brazilia: Dilma Rousseff a fost destituită. Michel Temer este noul președinte

După terminarea mitingului aprobat, câteva zeci de oameni au rămas în stradă, în apropiere de Muzeul San Paulo. Înconjuraţi de poliţie, unii protestatari au încercat să cordonul de pază, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a-i dispersa. Rezultatul a fost însă o înfuriere a protestatarilor, care au aruncat cu cocteiluri molotov în poliţişti.

 

Refuzând să se supună ordinelor poliţiei şi să plece în linişte, protestatarii au blocat strada cu gunoaie şi cauciucuri cărora le-au dat foc. Cum tulburările continuau, pe la ora locală 8:00 PM, pe stradă au ajuns camioane cu poliţişti militari care au folosit tunuri de apă asupra baricadelor ridicate de protestatari. Demonstranţii au reacţionat aruncând în forţele de ordine cu mai multe cocteiluri Molotov.

În jurul orei 8:30 PM, poliţia a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Potrivit organizatorilor protestelor, la mitingul din Sao Paulo au participat peste 20.000 de oameni.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă